HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
4 Ocak 2024 Perşembe Saat: 10:57

“İKTİDAR KAŞIKLA VERİYOR KEPÇEYLE GERİ ALIYOR.”

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, açıklanan enflasyonun gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, “İktidar yine işçi ve emekçileri yoksulluğa terk etti.” dedi.
“İKTİDAR KAŞIKLA VERİYOR KEPÇEYLE GERİ ALIYOR.”

        Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, açıklanan enflasyonun gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, “İktidar yine işçi ve emekçileri yoksulluğa terk etti.” dedi.

Kamu emekçilerinin ve emeklilerin maaşlarındaki artışı belirleyecek olan enflasyon oranı açıklamasını inandırıcı bulmadıklarını belirten Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, “İktidar her ay açıkladığı düşük enflasyon geleneğini bozmadı. Halkın günlük tüketim malzemelerine göre gerçeklerden uzak olan enflasyon oranının kabul edilebilir tarafı yok. TÜİK’in enflasyon araştırmalarını neleri araştırarak belirlediği belli değil. Ayrıca hangi pazarı dolaşıyorlarsa duyursalar da halk oralardan alışveriş yapsalar. Açıklanan enflasyon, halkın gözünün içine baka baka dalga geçmekten başka bir anlam taşımıyor.” dedi.

TÜİK söyleneni mi yapıyor?

Uzun, açıklamasında TÜİK’in güvenilirliğini kaybettiğini vurgulayarak, “TÜİK araştırma yaparak değil de açıklanmasını isteneni açıklayan kurum haline geldi. Açıklanan yüzde 64.77 yıllık enflasyon işçileri, emekçileri, emeklileri açlığa mahkum etmek anlamına gelmektedir. ENAG’ın araştırmasına göre ise yıllık enflasyon yüzde 127,21. Bu enflasyona göre asgari ücret, kamu emekçileri ve emeklilerin maaşlarında yapılan artışın yetersiz olduğu anlaşılacaktır. TÜİK, iktidarın enflasyonu düşük gösterilmesini istediği için böyle açıklama yapmaktadır.” dedi. 

Yapılan artış alınmadan eridi

Asgari ücrete ve maaşlara yapılan artışların ele geçmeden geri alındığını belirten Uzun, “İktidar asgari ücrete ve maaşlara yaptığı artışı yüksekmiş gibi algı yaratırken anında uyguladığı vergiler ve zamlarla vermeden geri almaya başlıyor. Sermayeye vergi afları ve teşviklerin arkası kesilmezken işçi, emekçi ve emeklilerin sadakayla yetinmesi isteniyor. Özellikle de asgari ücrete yıllık artış yapılması işçilerin zararına bir uygulamadır. Enflasyon yerinde durmazken asgari ücret eridikçe eriyecek. Kamu emekçilerine ve emeklilere yapılan artış da ele geçmeden erimeye başladı.” dedi. 

Ek zam talebini haykıralım

Uzun, enflasyona karşı işçi ve emekçilerin korunmadığını vurgulayarak, “Enflasyon düşük gösterilerek maaş artışları da düşük tutuldu. Enflasyon yerinde durmayacağı bir gerçek. O zaman yapılması gereken “ek zam” talebi için mücadele etmektir. Tüm işçi ve emekçiler; emek ve demokrasi güçleri “ek zam” talebini birlikte yükseltirse kazanım sağlanır. Yoksulluk kader değil, iktidarın tercihidir. Sermaye lehine her tür olanakları sağlayan tek adam yönetimi işçi ve emekçileri mağdur ediyor. Birleşerek mücadele etmekten başka yol yok.” dedi.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler