HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
3 Ocak 2024 Çarşamba Saat: 11:25

REFAH PAYI ÖDEMESİ ŞART OLDU!

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender, TÜİK'in 2023 yılının enflasyon oranını açıklamasının ardından bir açıklama yaparak önemli değerlendirmelerde bulundu.
REFAH PAYI ÖDEMESİ ŞART OLDU!

Galender'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

  1. Enflasyonun Yüksekliği: 2023 yılında enflasyonun %64,77 olarak gerçekleşmesinin üzerinde duran Galender, bu durumun özellikle memur maaşlarında ciddi bir erime yarattığını belirtti.

  2. Maaş Erimesi ve Telafisi: Temmuz ayında memur maaşlarına %6 zam yapılmasına rağmen, gerçekleşen enflasyonun maaşlarda 6,3 katına denk gelerek memur maaşlarının son altı ay içinde 31,56 puan eridiğini ifade etti. Bu erimenin telafisi için ocak ayında enflasyon farkı ödemesi yapılacağını söyledi.

  3. Maaş Politikası Eleştirisi: Galender, toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda kararlaştırılan maaş artışlarının bir zam olmaktan çıkarak sadece enflasyon ödemesi haline geldiğini vurgulayarak, bu durumun kamu çalışanları ve emeklilerin bütçelerinde onarılmaz açıklara neden olduğunu dile getirdi.

  4. Çözüm Önerisi: Türkiye Kamu-Sen olarak, kamu görevlilerinin alım gücünü yükseltebilmek için gerçek enflasyonun üzerinde bir artış yapılması ve buna ek olarak en az 10 puanlık bir refah artışının zorunlu olduğunu belirtti.

  5. Refah Payı Talebi: Galender, refah payı verilmesi çağrısında bulunarak, yetkililerin kamu çalışanlarının bu feryadına duyarsız kalmamalarını ve refah payı ile kamu çalışanlarının alım gücünü desteklemelerini talep etti.



HABER: NAZLICAN KESER




Anahtar Kelimeler : REFAH, PAYI, ÖDEMESİ, ŞART, OLDU!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler