HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
2 Ocak 2024 Salı Saat: 17:42

2024 Yılında Günlük Yemek ve Ulaşım Bedelleri Yeniden Belirlendi!

Resmi Gazete 'de yayımlanan bir kararla beraber, şirketlerin gelir vergisinden muaf tutulacak günlük yemek ve ulaşım bedelleri güncellendi.
2024 Yılında Günlük Yemek ve Ulaşım Bedelleri Yeniden Belirlendi!

2024 yılı için geçerli olacak bu yeni düzenleme, asgari ücretin 17,002 lira olarak açıklanmasının ardından merak konusu oldu.

Daha önceki yıl 121 TL olarak belirlenen günlük yemek ücreti, 30 Aralık 2023 tarihli 32415 sayılı 2. Mükerrer Resmi Gazete'de yayımlanan 324 Seri Nolu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile güncellendi. Buna göre, 2024 için günlük yemek bedeli 170 TL (KDV hariç) olarak belirlendi. KDV dahil günlük yemek ücreti ise 187 TL olarak güncellendi.

Yeni tebliğle birlikte, 56 TL olan yol parası istisna tutarı da 88 TL'ye yükseltildi. Gelir Vergisi Kanunu'na göre, işverenler, çalışanlarına günlük yemek bedeli tutarında yemek yardımı yaptıklarında, devlet bu ödemeyi Gelir Vergisi, Damga Vergisi, SGK İşveren Hissesi, SGK İşçi Priminden muaf tutuyor. Gelir vergisinden muaf tutulan günlük yemek ücreti her yıl yeniden belirleniyor.

Bu güncelleme, iş dünyasında çalışanların ve işverenlerin mali durumlarını etkileyen önemli bir değişiklik olarak dikkat çekiyor. Yeni belirlenen yemek ve ulaşım bedelleri, çalışanların maaşları üzerindeki vergi yükünü de etkileyerek sektöre önemli bir katkı sağlıyor.


HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler