HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
2 Ocak 2024 Salı Saat: 17:22

ŞANLITÜRK'TEN ORDU'DA KIYI SORUNLARINA ÇÖZÜM

MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Ordu'da Kıyı Sorunları ve Perşembe İlçesi Arıtma Tesisi İhtiyacını Gündeme Getirdi.
ŞANLITÜRK'TEN ORDU'DA KIYI SORUNLARINA ÇÖZÜM

MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, TBMM kürsüsünden yaptığı konuşmada, Ordu'da kıyı kenar çizgisiyle ilgili yaşanan sorunlara ve Perşembe ilçesindeki arıtma tesisi ihtiyacına dikkat çekti. Şanlıtürk, özellikle Ünye, Fatsa, Altınordu Cumhuriyet ve Turnasuyu mahallelerinde mahkeme kararlarıyla belirlenen kıyı kenar çizgisinin sorunlu olduğunu belirterek, bu bölgelere standartlara uygun dalgakıranlar yapılması ve kısmi deniz dolgusuyla kıyı kenar çizgisinin düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

Milletvekili Şanlıtürk, ayrıca yapı kayıt belgesi iptal edilen ve 31 Aralık 2017'den sonra inşa edilen yapıların durumlarıyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeni bir çalışma yapılması çağrısında bulundu. Perşembe ilçesine acilen arıtma tesisi kurulması gerektiğini belirten Şanlıtürk, "Denize kıyısı olan yerleşim yerlerimizde kanalizasyon atıkları arıtılmadan ileri deşarj adı altında denize bırakılmaktadır. Bırakılan bu atıklar denizi öldürmekte çevreyi ve balık popülasyonunu olumsuz etkilemektedir. Bu manada balıkçılığı ile ünlü Perşembe ilçemize bir arıtma acilen yapılmalıdır" dedi.

Naci Şanlıtürk'ün bu çıkışıyla birlikte, Ordu'daki kıyı düzenlemeleri ve Perşembe ilçesindeki çevre sorunlarıyla ilgili önemli bir kamuoyu dikkati çekmiş oldu.


HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : ŞANLITÜRK'TEN, ORDU'DA, KIYI, SORUNLARINA, ÇÖZÜM

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler