HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
30 Aralık 2023 Cumartesi Saat: 12:04

HAYRİMATÖR FİLMİNİN GALASI YAPILDI!

Türkiye'nin sevilen çizgi filmi Rafadan Tayfa serisinin dördüncüsü "Rafadan Tayfa: Hayrimatör"ün galası gerçekleştirildi.
HAYRİMATÖR FİLMİNİN GALASI YAPILDI!

Atlas 1948 Sineması'nda düzenlenen galaya, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı'nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Rafadan Tayfa'nın Milli Teknoloji Hamlesi'nde kendilerine yol arkadaşı olduğunu söyleyerek; "Rafadan Tayfa, Türkiye'nin kendi teknolojisini kendi geliştirebilen bir ülke olması yolculuğunda çocuklarımızın bu sürece dâhil olabilmesi, Türkiye'de, teknolojide yaşanan gelişmeleri eğlenerek öğrenebilmeleri açısından bugüne kadar çok büyük bir rol üstlendi" değerlendirmesini yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, animasyon filmlerini önemsediklerini belirterek; "Animasyon filmlerinin dijital dünyada, görsel ve işitsel medyada pasta payı her geçen gün artarak devam ediyor. Dünya genelinde yüzde 25'lere varan bir pasta payı var. 2023'te Türkiye'de 12'si yerli 63 tane animasyon film gösterime girdi. Bunların da pasta payı yüzde 32-33 seviyelerine kadar çıktı" dedi.

 

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ise, TRT ortak yapımı olarak beyaz perdeye taşınan animasyonların 2022'de 3,6 milyon, 2023'te ise 4,5 milyon izleyiciye ulaştığı bilgisini verdi.

 

FİLMİN KONUSU

"Uzaya çıkan en genç insan olarak oldukça popüler olan Hayri'nin 'Yüzyılın İcadı' olarak tanıttığı ve mühendislik harikası olarak tasarladığı 'Hayrimatör', Zobi'nin de desteğiyle çalıştırılır. Ancak bu kez de kötüler devreye girecektir. İcadı kötülerin ele geçirmesi halinde, tüm dünya büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalacaktır. Hayri, Kamil, Akın, Sevim, Hale ve Mert'i bu kez hiç olmadığı kadar zorlu bir görev beklemektedir."

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : HAYRİMATÖR, FİLMİNİN, GALASI, YAPILDI!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler