HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
28 Aralık 2023 Perşembe Saat: 14:49

“BÖLGE BÖLGE ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILMALI”

Asgari ücretin açıklanması ile birlikte Ordu’da yaşayan çalışanların fikirlerini öğrenmek için Ceren Özdemir meydanında www.ordutribüngazetesi.com ekibi olarak sizler için derledik.
“BÖLGE BÖLGE ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILMALI”

Asgari ücreti az bulan vatandaş, “Asgari ücrete yapılan zam için mutlu değilim, en az 20 beklentim vardı. Asgari ücrete zam yapılsa ne olur yarın marketlere manavlara yapılan fiyat zamları peş peşe gelir diye düşünüyorum. Geçim zor, insanlarımız fırsatçı en büyük sıkıntımız faiş kira artışları ben şimdi 17 bin TL alıyorum evimin kirası 5 bin TL’di daha yeni zam yapıldı 13 bin TL veriyorum. Ben bu 13’ü verirken eski asgari fiyat üzerinden alıyordum.

 

TEK YAŞAYAN İDEAL

Tek başına yaşayan gençler için asgarinin gayet iyi olduğunu düşünen vatandaş, “Ailesi ile birlikte yaşayan gençler için ideal diyebilirim. Ama bir ailede tek çalışan için çok zor yeni yapılan asgari ücret ile en az iki kişinin çalışması lazım yoksa geçinmek zorlaşıyor.” ifadelerini kullandı.

 

“BÖLGE, BÖLGE ZAM”

Asgari ücretin bölge bölge yapılmasını isteyen vatandaş, “Ordu’da yaşayan insanlar için bence güzel bir fiyat bu asgari ücrete zamlar bölge, bölge yapılmasını düşünüyorum 17 bin TL’ye ben Ordu’da geçinebilirim. Ama İstanbul’da, İzmir’de, Ankara’da yaşayan vatandaş bu asgari ücretle kira mı versin alışveriş mi yapsın geçinmeye mi çalışsın. Bu yüzden Bölge, Bölge Karadeniz, Marmara, Doğu Anadolu gibi bölgeleri gözlemleyip ona göre zam yapılmalı diye düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

 

ÖZEL HABER/FIRATCAN GÜL




Anahtar Kelimeler : “BÖLGE, BÖLGE, ASGARİ, ÜCRETE, ZAM, YAPILMALI”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler