- 15:28 Mustafa Elitaş Ordu’da!
- 14:39 Aybastılı Doktor, Almanya’da Başhekim Oldu!
- 14:11 Amasya’da Kuruyemiş Yüklü TIR’da Korkutan Yangın!
- 11:27 Yılmaz'dan, 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.
- 16:08 Minik Eller Yürekleri Isıttılar.
- 15:50 Karla Mücadelede Hız Kesmiyor!
- 15:15 EMEP, “23 Mart’ta dayanışma için eylem alanlarında olacağız.”
- 15:15 Geleceğe Nefes İçin Fidan Diktiler
- 15:14 Bucak’ta Basamaklar Daha Kolay Çıkılacak
- 15:06 ŞANLITÜRK: AYRIM YAPMADAN BÜTÜN BELEDİYELER DENETLENMELİDİR
- 15:04 ŞANLITÜRK KUTLADI
- 15:01 KOKARCA MÜCADELESİ
- 10:54 KIRSALDA KARLA MÜCADELE BAŞLADI
- 14:21 SAHNEDE BULUŞTULAR
- 13:16 MEHMET MURAT ÇALIK GÖZALTINA ALINDI
Fındık Fiyatı
"ÖDÜN VERMEYECEĞİZ"

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın nişanlı kızların kayınbabasının elini öpmesinin caiz olmadığı açıklaması ve Ordu Fen Lisesi’nde Işık Cemaatin kitabının dağıtılması nedeniyle yaptığı açıklamada, demokratik laik eğitim ve yaşam mücadelesinden vaz geçmeyeceklerini söyledi.
Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, eğitimde dini propagandanın cemaatler aracılığıyla sistemli hale geldiğini vurgulayarak, “AK Parti iktidarı, müfredat değişiklikleriyle eğitimin dinselleştirilmesinin önünü açarken cemaatlerle yaptığı protokollerle de siyasal İslam propagandasının yaygınlaştırılmasını sağlamaktadır. ÇEDES ile okullara imam görevlendirilmesinin yolu açılırken dini yayınların yaygın dağıtımı da yapılmakta. Eğitimde fırsat eşitliği ve laiklik yok edilmektedir. En son Diyanet İşleri Başkanlığı’nın aile kitapçığında yazılanlarla Ordu Fatih Lisesi’nde Işık Cemaatinin kitaplarının ücretsiz dağıtımı son örneklerdir. Bu konuda soruşturma hemen başlatılmalıdır.” dedi.
Laik eğitime ve yaşam biçimimize karışamazsınız
Yapılan açıklamada hem eğitim de hem de yaşam biçimine müdahalelerin arttığına dikkat çeken Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, “Her zaman vurguluyoruz. Laiklik aslında inananların da güvencesidir. Ayrıca inançların birbirine baskın olmasının önünde engeldir. Laik eğitim ortadan kaldırılıyor. Ordu Fatih Lisesi’nde cemaat kitapları dağıtılabiliyor. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığının aile kitabındaki aile yaşamı kuralları yaşam biçimine müdahaledir. Neymiş, nişanlı kız kayınbabasının elini öpmesi caiz değilmiş. Nişanlılar görüntülü görüşmesi yanında mesajlaşmaları da caiz değilmiş. Bunlar nikah olmadan uygun değilmiş. Bu nasıl anlayıştır ki, insanların yaşam biçimini dizayn etmeye cesareti gösterebiliyorlar. Diyanetin bu açıklamasına tüm inanç grupları da tepki gösterecektir. Emek Partisi olarak; demokratik, laik, bilimsel eğitimi savunmaya; yaşam biçimine müdahaleye karşı mücadeleye devam edeceğiz. Biliyoruz ki, demokratik ve laik eğitim ve yaşam biçimine müdahaleyi önlemek demokratik halk iktidarı mücadelemiz sürecek.” dedi.