HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
27 Aralık 2023 Çarşamba Saat: 09:25

"ÖDÜN VERMEYECEĞİZ"

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, Ordu Fen Lisesi’nde Işık Cemaatin kitabının dağıtılması nedeniyle yaptığı açıklamada, Demokratik laik eğitim ve yaşam mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini söyledi.
"ÖDÜN VERMEYECEĞİZ"

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın nişanlı kızların kayınbabasının elini öpmesinin caiz olmadığı açıklaması ve Ordu Fen Lisesi’nde Işık Cemaatin kitabının dağıtılması nedeniyle yaptığı açıklamada, demokratik laik eğitim ve yaşam mücadelesinden vaz geçmeyeceklerini söyledi.

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, eğitimde dini propagandanın cemaatler aracılığıyla sistemli hale geldiğini vurgulayarak, “AK Parti iktidarı, müfredat değişiklikleriyle eğitimin dinselleştirilmesinin önünü açarken cemaatlerle yaptığı protokollerle de siyasal İslam propagandasının yaygınlaştırılmasını sağlamaktadır. ÇEDES ile okullara imam görevlendirilmesinin yolu açılırken dini yayınların yaygın dağıtımı da yapılmakta. Eğitimde fırsat eşitliği ve laiklik yok edilmektedir. En son Diyanet İşleri Başkanlığı’nın aile kitapçığında yazılanlarla Ordu Fatih Lisesi’nde Işık Cemaatinin kitaplarının ücretsiz dağıtımı son örneklerdir. Bu konuda soruşturma hemen  başlatılmalıdır.” dedi. 

Laik eğitime ve yaşam biçimimize karışamazsınız

Yapılan açıklamada hem eğitim de hem de yaşam biçimine müdahalelerin arttığına dikkat çeken Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, “Her zaman vurguluyoruz. Laiklik aslında inananların da güvencesidir. Ayrıca inançların birbirine baskın olmasının önünde engeldir. Laik eğitim ortadan kaldırılıyor. Ordu Fatih Lisesi’nde cemaat kitapları dağıtılabiliyor. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığının aile kitabındaki aile yaşamı kuralları yaşam biçimine müdahaledir. Neymiş, nişanlı kız kayınbabasının elini öpmesi caiz değilmiş. Nişanlılar görüntülü görüşmesi yanında mesajlaşmaları da caiz değilmiş. Bunlar nikah olmadan uygun değilmiş. Bu nasıl anlayıştır ki, insanların yaşam biçimini dizayn etmeye cesareti gösterebiliyorlar. Diyanetin bu açıklamasına tüm inanç grupları da tepki gösterecektir. Emek Partisi olarak; demokratik, laik, bilimsel eğitimi savunmaya; yaşam biçimine müdahaleye karşı mücadeleye devam edeceğiz. Biliyoruz ki, demokratik ve laik eğitim ve yaşam biçimine müdahaleyi önlemek demokratik halk iktidarı mücadelemiz sürecek.” dedi.  




Anahtar Kelimeler : "ÖDÜN, VERMEYECEĞİZ"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler