HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
25 Aralık 2023 Pazartesi Saat: 17:01

TEK DERNEK ÇATISI ALTINDA BULUŞTULAR!

Trabzon’un Çaykara İlçesi’ne bağlı Karaçam, Uzuntarla ve Köknar mahalleleri bir dernek çatısı altıda birleşti.
TEK DERNEK  ÇATISI ALTINDA BULUŞTULAR!

Sivil toplum hareketi olarak sosyal, iktisadi, eğitim ve kültürel alanda önemli projeler geliştirmeyi amaçlayan Karaçam Uzuntarla Köknar Eğitim ve Yenilik Derneği (KUKDER) Nizamettin Bilici başkanlığında faaliyete başladı.

Trabzon Fengo Otelde yapılan, tanışma ve kuruluş sürecinin değerlendirildiği toplantıya Türkiye’nin birçok ilinden ve Kıbrıs’tan Köknar Uzuntarla ve Karaçamlı çok sayıda isim katıldı. 

Derneği genel kurula taşımak üzere oluşturulan geçici Yönetim Kurulunun Başkanı Nizamettin Bilici olurken Başkan Yardımcısı Orhan Genç olarak seçildi.

KUKDER Geçici Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Üyeleri de; Alaattin Şeker, Bahar Şeker Gültekin Gül, Kibar Dursun, Küçükbey Mazlum, Nesrullah Sonay, Mehmet Dursun, Ercan Dursun ve Ahmet Kalma oldu.

Yeni kurulan dernek, bölgede büyük heyecan yarattı. KUKDER Başkanı Nizamettin Bilici, yıllardır kaderi bir ve büyük çoğunluğu akraba olan mahallelerimizin başarı için birlikte hareket etmelerinin son derece önemli olduğunu söyledi.

BİLİCİ; “BÖLGEMİZİ KALKINDIRMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK!”

Büyük heyecan ve özveri ile yol haritasını belirleme noktasında bir araya geldiklerini ifade eden Başkan Bilici, şunları söyledi; “Böylesi değerli insanlarla bir arada olmak ve bölgemizi kalkındırmak amacı ile yol almaktan dolayı son derece mutluyuz. Aramızda olan veya olmayan, bölgemize katkı amacı ile benzer kuruluşlarda daha önce faaliyet gösteren değerli dostlarımıza da minnettarız. Bu süreçte 3 mahallemizin de değerli isimleri ile Ankara’da görüşerek yapılacak çalışmalar konusunda destek sözü aldım. Köknar Köyü’nden Orhan Genç’le, Karaçam Muhtarı Alaattin Şeker’le, Uzuntarla Muhtarı Gültekin Gül’le istişare ederek kuruluş çalışmalarına başladık. Kendilerine değerli katkılarından dolayı sonsuz teşekkürler. Genel kurula kadar süreci yürütecek ve genel kurul sonrası yönetim ve diğer kurulları inşa ederek süreci başarılı bir biçimde yöneteceğimize inancımız tam. Bu vesile ile toplantımızın ve derneğimizin birliğimize, dirliğimize katkı vereceğine inanıyor, hayırlı olmasını yürekten temenni ediyorum.”

BAHAR ŞEKER; “ZORLUKLAR BİRLİKTE HAREKETLE AŞILIR”

Kurucu Üyelerden, Trabzon Valiliği İl İdare Kurulu Müdürü Bahar Şeker de şunları söyledi; “Genel kurula katılan hemşerilerimizin, ‘aslında benim de aklımda bazı projeler vardı’ cümlesi her birimizin coğrafyamıza hizmet etme istek ve hevesini gösteriyor. Bu bağlamda derneğimizin kuruluşunun ne kadar isabetli olduğunu ortaya koyuyor. ‘Bireysel değil birlikte hareketle zorluklar aşılır’ düşüncesiyle kurulan derneğimizin ülkemiz ve coğrafyamız için hayırlı olmasını diliyorum.”

KİBAR DURSUN; “MAHALLELERİMİZ REFAHA ULAŞIR”

Kuruculardan Joule Enerji Sahibi Kibar Dursun, yeni kurulan dernekte eğitim, kültür ve ziraat faaliyetlerini geliştirmek istediklerini söyledi. Özellikle potansiyel turizm ve hayvancılık alanlarının tespit edilerek yerel işletmelerin açılması, yatırım yapılması ve istihdam sağlanmasının büyük önem arz ettiğini ifade eden Dursun, “Bizler turizm veya diğer sektörleri sürdürebilir duruma getirdiğimiz anda, genç nesillerin memleketimizde kalıcı olacağını ve mahallelerimizin daha refaha ulaşacağını birlikte İnşallah göreceğiz” ifadelerini kullandı.

DURSUN KOÇ; “DEZAVANTAJI, AVANTAJA ÇEVİREBİLİRİZ”

KKTC Milli Olimpiyatlar Komite Başkanı ve KUKDER Kurucu Üyesi Dursun Koç da, 3 mahallenin coğrafi konum itibariyle dezavantajlı gözüktüğünü, buna rağmen bölgenin ve hatta dünyanın en nadide doğal güzelliklere sahip olduğunu ifade etti. Koç, “Bu doğal güzelliklerin korunması, dezavantajlı durumların avantaja dönüştürülmesini, eğitim, çevre, kültür ve sağlık konularında hizmetlerin verilmesini amaçlıyoruz. Derneğimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler