HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
28 Ekim 2022 Cuma Saat: 08:43

‘İMARSIZ PROJELERE PARA HARCANIYOR’

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne verdikleri dilekçeyle 2019 Yerel Seçimi sonrası ne kadar borçlanma yetkisi alındığını, taşınır-taşınmaz ne kadar mülk- mal satışı yapıldığını sordukla
‘İMARSIZ PROJELERE PARA HARCANIYOR’

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne verdikleri dilekçeyle 2019 Yerel Seçimi sonrası ne kadar borçlanma yetkisi alındığını, taşınır-taşınmaz ne kadar mülk- mal satışı yapıldığını sorduklarını belirtti.

OBB’ye verdikleri dilekçenin gerekçesi ve içeriği hakkında bilgi veren Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bir belediye olarak yapılması gereken yol, su, kanalizasyon hizmetlerinin bile parasını halktan alıyorlar. Su sayacı okuma parası bile fatura ediliyor. Sonra da işçinin parasını belediye olarak ödediklerini iddia ediyorlar. İhaleler yapılıyor. Tabelalarda yazılı olan ihale bedelleri o kadar yüksek ki, paralar betona harcanıyor. Meclis toplantılarında başkana borçlanma yetkisi veriliyor. Mal-mülk satışı ihaleleri duyurularını görüyoruz. Yani OBB yönetimi borçlanarak, taşınır-taşınmaz satışıyla gelir elde ediyor, gelirleri de halkın öncelikleri yerine betona harcıyorlar.” dedi.

İmarsız projelere para harcanıyor

Poyraz, imar değişikliği olmadan yapılan projeler hakkında da tepki göstererek, “Bir belediye düşünün, imar değişikliği yapmadan projeler gerçekleştiriyor. İmarı sonra yapıyor. Bu nasıl bir anlayış. İmar değişikliği yapma yetkisi olan belediye imar değişikliğine bile gerek görmüyor. Şehircilik ve proje kurallarını çiğneyen bir belediye yönetimiyle karşı karşıyayız. Bir yurttaşın izin almadan, projesiz bir bina yapmayı bırakın ahır yapamıyor. Ancak OBB yasal olmayan çalışma yapabiliyor. Bunlar belgeli olarak yarın hesabı da sorulmak üzere elimizde dursun.” dedi.

Nasılsa kendileri ödemiyor

OBB’nin ve ilçe belediyelerinin borçlanarak çalışma yapmasını değil, gereksiz ve aşırı borçlanmayı eleştirdiklerini vurgulayan Poyraz, “Belediyeler gelir ve giderlerine göre borçlanarak da çalışma yapacaklar ancak bunu yaparken ödeme gücü ve halkın gereksinimleri gözetilerek yapılır. Borçlanarak yapılan projeler halkın önceliği değil. Deniz dolgusu projelerinde halkın ne gibi önceliği var ki, her tarafta deniz dolgusu projeleri var. OBB yönetimi inşaatçılık sektörü gibi çalışıyor. Borçların ödenmesi kendi yönetim döneminde ödenmeyecek nasılsa. Gelecek dönem belediyeler borç ödemekten çalışma yapacak para bulamayacak. OBB yönetimi, bugünü yaşayarak halkın parasını öncelikli gereksinimler belirleyerek yapmıyor. Beton projeleri ihaleleriyle paralar dağıtılıyor.” dedi.

Bilgi edinme hakkımız

Dilekçelerine yanıt beklediklerini belirten Poyraz, “Dilekçemize bilgi edinme yasası gereği yanıt vermeleri gerekiyor. Vermezlerse ya da eksik bilgi verirlerse hukuksal hakkımızı kullanarak yargı sürecini başlatacağız. Bu bilgiler kurum içi gizli kalması gereken bilgiler değil.” dedi.  nBÜLTEN




Anahtar Kelimeler : ‘İMARSIZ, PROJELERE, PARA, HARCANIYOR’

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler