HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
6 Mayıs 2024 Pazartesi Saat: 10:08

KELEBEKLER VADİSİ MUNZUR…

Doğa harikası Munzur Vadisi Milli Parkı, ilkbaharın gelmesiyle birlikte kelebeklerin göz alıcı dansına ev sahipliği yapıyor. Tunceli'de yeşillenen vadide, renk cümbüşü kelebekler adeta bir tablo oluşturuyor.
KELEBEKLER VADİSİ MUNZUR…

Yaklaşık 42.000 hektarlık alana yayılan Milli Park, zengin bitki çeşitliliği ve berrak su kaynaklarıyla doğanın kalbinde yer alıyor. Bu doğal yaşam alanı, sadece kelebeklere değil, birçok canlıya da ev sahipliği yapıyor.

Her mevsim ziyaretçilerin gözdesi olan Milli Park, havaların iyice ısınmasıyla birlikte yeni kelebek türlerine de ev sahipliği yapıyor. Parkın göz kamaştıran bitki örtüsü arasında süzülen kelebekler, muhteşem kanat desenleri ve renkleriyle görenleri kendilerine hayran bırakıyor.

Bölgede kayıt altına alınan yaklaşık 130 kelebek türü arasında, esmer boncuk güzeli, azametli dumanlı apollo, diken alıç, sarı antenli zıpzıp, iparhan, çift noktalı brentis, çok gözlü gök mavisi, cadı ve küçük zıp zıp perisi gibi nadide türler bulunuyor.

Munzur Vadisi Milli Parkı, doğa tutkunlarını ve kelebek meraklılarını büyüleyici bir yolculuğa davet ediyor. Bu eşsiz doğal yaşam alanı, kelebeklerin dansıyla doğanın mucizelerini keşfetmek isteyen herkesi bekliyor.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler