HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
23 Nisan 2024 Salı Saat: 13:17

TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu

TGC Başkanı Vahap Munyar; “Ödül kazanan meslektaşlarımıza evrensel bir meslek olan gazeteciliğin kamu yararı taşıdığını, doğrunun, iyinin ve gerçeğin peşinde koştuğunu bizlere bir kez daha gösterdikleri için teşekkür ediyoruz”
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 65 yıldır düzenlediği Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri sahiplerini buldu. Tören 22 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 14.00’de TGC Burhan Felek Konferans Salonu’nda yapıldı.

 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri Töreni’ni Genel Sekreter Sibel Güneş sundu. Törende laik Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk, silah ve çalışma arkadaşları, haber peşinde koşarken ölen, öldürülen gazeteciler, depremde ölen yurttaşlar, depremde ölen 33 gazeteci ile 25 Mart 2023 Cumartesi günü vefat eden TGC Genel Sekreter Yardımcısı Niyazi Dalyancı adına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

 

Törenin sponsorluğunu Re-Pie Portföy Yönetimi Anonim Şirketi, Henley & Partners, Kahve Dünyası ve Dijital Basın üstlendi.

 

Vahap Munyar: TGC’nin ödülleri bağımsız ve bağlantısız gazeteciliği destekliyor Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Munyar, törenin açılış konuşmasında şunları söyledi:

 

“Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’nin 65’incisinde meslektaşlarımız ve konuklarımızla birlikte olmaktan mutluyuz. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak kurulduğumuz günden bu yana Bağımsız ve Bağlantısız Gazetecilik yapılabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Düzenlediğimiz ödüller de bağımsız ve bağlantısız gazeteciliğin desteklenmesinde önemli rol oynuyor.

 

Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri yarışmasına katılan meslektaşlarım ürettikleri haberleriyle, programlarıyla, köşe yazıları ve fotoğraflarıyla ülkede koşullar ne olursa olsun haberin özgür dolaşımına çok önemli bir katkı sunuyorlar. Yılmadan büyük emek vererek yurttaşlarımızı bilgilendirmeye devam ediyorlar. Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne basın, radyo-tv, internet ve dijital platformlarda ürettikleri haberleriyle, programlarıyla, köşe yazılarıyla katılan ve ödüle değer bulunan meslektaşlarımızı candan kutluyorum.

 

Gazetecilik yurttaşların haber almasına ve gerçekleri öğrenmesine hizmet eden bir meslektir. İçinde bulunduğumuz coğrafyada her gün yeni bir gerilimli gündeme uyanıyoruz Bu gerilimin ortasında bizlere düşen sorumluluklar da artıyor. Bizler Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’nde de yer aldığı gibi “Halkın bilgi edinme hakkı uyarınca, haber alma, yorum yapma ve eleştirme özgürlüğünü kullanırken sonuçları ne olursa olsun, gerçekleri çarpıtmadan aktarmak zorundayız. Başta barış, demokrasi, hukukun üstünlüğü laiklik ve insan hakları olmak üzere; insanlığın evrensel değerlerini, çok sesliliği, farklılıklara saygıyı savunmalıyız.

 

İnsanlar, uluslar ve topluluklar arasında nefreti, düşmanlığı körükleyici yayından kaçınmalıyız. Bunları yapabilmemiz için de gazetecilerin engellenmemesi, haberin suç sayılmaması gerekiyor. Gazeteciler olarak her zamankinden daha çok dayanışmaya ihtiyacımız var. Siyasetin yükselen temposunda gazeteci, rekabet nedeniyle de olsa, bir başka gazeteciye bilinçli ve açık, mesleki zarar vermekten kaçınmalıdır. Bir meslektaşının yayınını engelleyici ve yanıltıcı davranışlarda bulunmamalıdır. Gazeteci mesleki nedenlerle zor durumda kalan meslektaşlarıyla dayanışma içinde olmalıdır.

 

Ülkemizde demokrasinin güçlenmesi için de atılması gereken birçok adım bulunuyor. Öncelikle meslektaşlarımız işten atılma, gözaltına alınma, tutuklanma, hedef gösterilme, sözlü ve fiziksel saldırıya uğrama tehdidi altında olmadan gerçeğin peşinde koşarak haber yapabilmelidir. Meslektaşlarımıza yönelik tüm haksız ve hukuksuz saldırılar engellenmeli, saldırganlar cezalandırılmalıdır. Her görüşten yurttaşın oyunu alarak göreve gelen siyasi partiler, her görüşten gazetecinin etkinliklerini izlemesine olanak sağlamalıdır. Akreditasyon uygulamalarından artık vazgeçilmelidir.

 

Gazeteciler yurttaşların haber alma hakkı için peşinde koştuğu gerçeğe hepimizin ihtiyacı olduğunu unutmamalıyız. Ödül kazanan tüm meslektaşlarıma yaptıkları haberlerle evrensel bir meslek olan gazeteciliğin kamu yararı taşıdığını, doğrunun, iyinin ve gerçeğin peşinde koştuğunu bizlere bir kez daha gösterdikleri için teşekkür ediyorum.

 

Yoğun emek vererek titiz bir çalışmaya imza atan Seçici Kurullarda görev yapan deneyimli meslektaşlarımıza da şükran borçluyuz. Törenimize katılarak bize güç verdiğiniz için tüm konuklarımıza ve meslektaşlarımıza, kardeş basın meslek örgütü temsilcilerimize teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 

TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş töreni sunarken “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 3 bin 750 üyesiyle Türkiye’nin en büyük gazetecilik meslek örgütü olmasının yanı sıra,1946’da kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarıyla da Türkiye’nin en etkin kurumlarından biri olma özelliğini taşımaktadır” diyerek şöyle devam etti:

 

“Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’nde bu yıl Basın, TV-Radyo, İnternet ve Dijital Platform ana başlıkları altında toplam 33 ödül verildi. Ödüller, 65 yıldan bu yana sürdürülmekte olup, bu alandaki en saygın ödüllerin başında gelmektedir. Her dalda yarışmaya katılacak yapıtların Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi normlarına uygun olması ön koşuldur. Bu yıl da meslektaşlarımızın yoğun ilgisiyle karşılaştık. Seçici Kurullar toplantılarını yaptı ve bu yılın en başarılı haberlerini ve gazetecilerini belirledik. Gazeteciler haklarında açılan binlerce davaya, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü önündeki tüm engellemelere, haksız gözaltılara, tutuklamalara rağmen görevlerini yine başarıyla yerine getirdi. Ödül verilen haberler Türkiye’deki değişmeyen krizli gündemin de simgesi aynı zaman da.”

 

39 gazetecinin eserleriyle müracaat ettiği yarışmada ödüller şöyle dağıldı:

 

İpek Cansel Şahin, "Ziyad Nemli Büyük Ödülü"ne Trabzon basınına uzun yıllar verdiği hizmetler dolayısıyla İlhan Öksüz.

 

"Jüri Özel Ödülü" Trabzon'a Basın Müzesi kazandırdığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç.

 

"Sanat Ödülü" Trabzonlu tiyatro ve sinema oyuncusu Alper Kul…

 

"Hizmet Ödülleri" Varol Uzlu, Tekin Atay, Fatih Doğan, Hüseyin Atmiş, Ömer Altuntaş, Sadık Aydın, Tanju Akıncıoğlu ve Zeki Sancak.

 

"Spor Ödülü" Türkiye Liseler Arası Okul Sporları Futbol Müsabakalarında Türkiye Şampiyonu olan Trabzon Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Futbol Takımı.

 

İpek Cansel Şahin, "Yılın Girişimci İş İnsanları Ödülleri" Erol Tuna, Celil Hekimoğlu, Hamdi Abanoz, Ali Haydar Baş ve Ahmet Muhçi.

 

Yarışmada eserleri ödüle layık görülen isimler şunlar:

 

Haber Ödülü: Selçuk Başar (DHA)

 

Haber Görüntü: Bekir Koca (İHA)

 

Spor Haberi Görüntü: Hasan Taşcan (AA)

 

Haber Fotoğrafı: Hakan Burak Altunöz (AA)

 

Spor Fotoğrafı: Nurgül Günaydın (Taka Gazetesi)

 

Köşe Yazısı: Yahya Ataman (Taka Gazetesi)

 

Röportaj: Ali Osman Yürük (Kuzey Ekspres Gazetesi )

 

Röportaj: Hatice Üneş Aksoy (Günebakış Gazetesi )

 

Mizanpaj: Elif Yasemin Aydoğan (Karadeniz Gazetesi)

 

Mizanpaj: Enes Aydın (Karadeniz'de Sonnokta Gazetesi)

 

HABER: Mehmet Emin Danış

 





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler