HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
22 Nisan 2024 Pazartesi Saat: 17:35

Evcil Hayvanların Tıraş Zamanı Geldi…

Havaların ısınmasıyla birlikte evcil dostlarımızın tıraş zamanı geldi.
Evcil Hayvanların Tıraş Zamanı Geldi…

Veteriner Hekim Mustafa Yıldız, kedi ve köpeklerin ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde tüy dökümünün fizyolojik olarak başladığını belirtti. İlkbaharda artan sıcaklıklarla birlikte tüylerin keçeleşmesi ve yaz tüylerinin çıkması nedeniyle, zamanında tıraş edilmelerinin önemini vurguladı.

 

Kısa tüylü evcil hayvanların genellikle tıraşa ihtiyaç duymadığını ifade eden Yıldız, tıraş işlemlerinin veteriner hekim kontrolünde yapılması gerektiğini vurguladı. Anestezisiz tıraşın öncelikli tercih olduğunu belirten Yıldız, ancak bazı durumlarda mecburi anestezi gerekebileceğini ve bu durumda meslektaşlarının can dostlarımızı takip ettiğini belirtti.

 

Doğru tıraş zamanı hakkında bilgi veren Yıldız, yavru köpeklerin tüy yapısına ve uzama hızına bağlı olarak tıraş edilebileceğini söyledi. Yavru köpeklerin genellikle 5 aylıktan sonra tıraş edilebileceğini belirten Yıldız, tüy bakımının bahar dönemlerinde günlük olarak yapılması gerektiğini ve yıkama işleminin önemli olduğunu vurguladı.

 

Yavru köpeklerin tüylerinin ince ve hassas olduğunu belirten Yıldız, tüy taramasının tıraş işlemine başlamadan önce yapılması gerektiğini ifade etti. Hızlı uzama ve karışma durumunda tıraş işleminin daha sağlıklı olacağını belirten Yıldız, evcil dostlarımızın tüy bakımına gereken özeni göstermemizin önemini vurguladı.

 

Kaynak : PHA




Anahtar Kelimeler : Evcil, Hayvanların, Tıraş, Zamanı, Geldi…

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler