HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
17 Mart 2024 Pazar Saat: 11:45

KARADENİZ'DE SAKLI ŞİFA

Özellikle Karadeniz Bölgesinde yer alan ve sevilen otlar içerisinde Sakarca otu gelmektedir.
KARADENİZ'DE SAKLI ŞİFA

Isırgan bir yapısı olması ile beraber aynı zamanda yüksek bir albenisi bulunan otların içerisinde gelmekte. Günümüzde birçok farklı amaç altında kullanılan ve değerlendirilen, ayrıca merak edilen besin kaynaklarından biridir.

 Sakarca Otu Nedir?

Sakarca otu Ordu-Giresun ilinde sevilen bir bitki türüdür. Isırgan bir yapısı bulunması ile beraber ıtırlı etkisi nedeniyle dilde ısırma hissi oluşturabilmektedir. Aynı zamanda soğanlı bir bitki olduğunu söylemek mümkündür. Bu bağlamda soğanı ile beraber yeşil yaprakları üzerinden albenisi bulunan güzel ve özel otlar içerisinde yer alıyor. Diğer yandan üzerinde çiçeklerini de görme imkanı sağlayan bir ottur. Bahar aylarında birçok farklı yerden temin etmek ve buna bağlı olarak kullanmak mümkün.

 Sakarca Otu Ne İşe Yarar?

Sağlıklı bir besin kaynağı olması ile beraber sakarca otu aynı zamanda en lezzetli türler içerisinde gelmektedir. Özellikle soğan kısmı yemeklere lezzet katmak için yaygın şekilde kullanılmaktadır. Aynı zamanda birçok farklı hastalığa şifa niyetine de kullanıldığı biliniyor.

 Sakarca Otu Nerede Yetişir ve Bulunur?

Sakarca otu genel olarak Karadeniz'de yetiştirilen bir bitki kaynağı şeklinde öne çıkıyor. Daha detaylı bir şekilde Karadeniz Bölgesi'nin Giresun-Ordu şehrinde yaygın olduğunu söylemek mümkündür.

Genelde fındık bahçeleri ve harman denilen yerlerde bulmak mümkündür. Aynı zamanda birçok dağ eteğinde de bir arada yaygın şekilde bulunabilir.

Sakarca Otu Hangi Mevsimde Olur ve Yetiştiriciliği Mümkün müdür?

Sakarca otu özellikle kış mevsiminden çıkarken bahar aylarına doğru kendisini gösterir. Böylece semt pazarları ile beraber birçok farklı yerde elde etme şansı tanımaktadır. Diğer yandan yetiştiriciliğinin mümkün olup olmadığı da merak edilen konular içerisinde bulunuyor. Özellikle saksılarda ya da bahçeye ekmek suretiyle Sakarca otunu değiştirmek mümkündür.

Sakarca Otu Nasıl Kullanılır? Sakarca Otunun Kullanımı

Sakarca otu özellikle lezzeti ile yemeklerde yaygın şekilde kullanılmaktadır. Daha çok bu otun kök kısmında yer alan soğan yemeklere katılır. Böylece yemeklere kendi aroması ve lezzeti ile beraber bambaşka bir tat katmaktadır. Tabii kökündeki soğanı temizlemek suretiyle bireysel olarak da tüketmek mümkün olabilir.

Sakarca Otu Faydaları Nelerdir, Neye Yarar ve İyi Gelir?

Sakarca otu özellikle bağışıklık sistemini güçlendirme noktasında oldukça etkilidir. Aynı zamanda böbreklere iyi gelir ve dinç hissettirir. Diğer yandan taze soğan ile kuru soğanın getirdiği birçok fayda ile eşit oranda sunduğunu söylemek mümkün.

 Sakarca Otunun Zararları Var mıdır?

Sakarca otu konusunda merak edilen konulardan biri ise zararlı olup olmadığıdır. Bu doğrultuda tamamen doğal bir bitki kaynağı olması ile beraber, Sakarca otunun herhangi bir zararı bulunmadığını söylemek mümkün. Tabii aşırı tüketimi ile beraber bir takım mide rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. O yüzden dengeli bir şekilde tüketmek gerekmektedir.




Anahtar Kelimeler : KARADENİZ'DE, SAKLI, ŞİFA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler