HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
13 Şubat 2024 Salı Saat: 10:16

DÜNYA RADYO GÜNÜ KUTLANIYOR…

UNESCO tarafından desteklenen ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından uluslararası BM günü olarak kabul edilen önemli bir etkinliktir. 2012'de resmi olarak kabul edilen bugün, Dünya Radyo Günü olarak kutlanıyor.
DÜNYA RADYO GÜNÜ KUTLANIYOR…

UNESCO tarafından desteklenen ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından uluslararası BM günü olarak kabul edilen önemli bir etkinliktir. 2011 yılında ilan edilen ve 2012'de resmi olarak kabul edilen bugün, Dünya Radyo Günü olarak kutlanıyor.

Bu yılın tema olarak belirlenen "Bilgilendiren, Eğlendiren ve Eğiten Bir Yüzyıl," UNESCO'nun öncülüğünde gerçekleştirilen geniş katılımlı istişare sürecinin bir ürünü. Radyonun, küresel çapta en çok güvenilen ve kullanılan medya araçlarından biri olma özelliğini vurgulayan bu tema, radyonun geçmişine, bugününe ve geleceğine dair bir ışık tutmayı amaçlıyor.

Radyo, bilgi akışını hızlandıran, toplulukları bir araya getiren ve kültürel çeşitliliği destekleyen bir araç olarak öne çıkıyor. UNESCO, Dünya Radyo Günü'nü bu önemli rolü kutlamak ve radyonun yaygın kullanımını vurgulamak için bir fırsat olarak görüyor. Tema, radyonun bilgilendirici, eğlendirici ve eğitici işlevlerini vurgulayarak, bu medya aracının yüzyıllık geçmişine olan saygıyı yansıtacak.

Dünya Radyo Günü, radyonun evrensel etkisini ve önemini vurgulayarak, bu alanı daha da geliştirmek ve toplumlar arası iletişimi desteklemek için bir platform sunuyor.

Radyo, eğitim, haberleşme ve içerikleriyle geniş bir yelpazede yayın hizmeti sunarken, yeni teknolojilerle yaşam tarzlarına adapte olarak varlığını sürdürüyor.

Telefon ve telgrafın icadından sonra 19. yüzyılın sonlarına doğru icat edilen radyo, milyonlarca kişiye haber alma imkanı sağladı.

Radyo, internet radyosu, podcast, akıllı telefon ve yeni teknolojilerin ortaya çıkması ve yaygınlaşmasıyla insanların yaşam tarzı ve davranışlarına adapte olurken, küresel düzeyde kullanılmaya devam ediyor.

Düşük maliyetli bir iletişim aracı ve kolay erişilebilir olmasıyla halihazırda da en güçlü iletişim araçlarından biri kabul edilen radyo, en geniş kitleye en ekonomik yoldan ulaşma konusunda da kolaylık sağlıyor.

Radyo, geçmiş zamanlarda insanların bir arada dinlediği bir medya aracıyken, bugün teknolojik gelişmelerle herkes tarafından her yerde erişilebilir çok platformlu bir hale geldi.

 




Anahtar Kelimeler : DÜNYA, RADYO, GÜNÜ, KUTLANIYOR,

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler