HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
14 Ocak 2024 Pazar Saat: 11:42

ORDU'DA ARALIK AYINDA REKOR KIRILDI

Geçtiğimiz Aralık ayı, Ordu'da termometrelerin rekor yüksek sıcaklıklarını gösterdiği bir dönem olarak tarihe geçti.
ORDU'DA ARALIK AYINDA REKOR KIRILDI

Geçtiğimiz Aralık ayı, Ordu'da termometrelerin rekor yüksek sıcaklıklarını gösterdiği bir dönem olarak tarihe geçti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, Ordu'da Aralık ayı sıcaklıkları, mevsim normallerinin üzerinde seyretti. Yapılan analizlere göre, 1971 yılından bu yana elde edilen verilere dayanarak Aralık 2023, son 53 yılın en sıcak Aralık ayı olarak kaydedildi.

Ordu'da Aralık ayında ölçülen en yüksek sıcaklık 13.1 derece olarak belirlenirken, en düşük sıcaklık ise 6.0 derece oldu. Bu değerler, mevsim normallerinin önemli ölçüde üzerinde seyretti. Sıcaklık analizleri, 2023 Aralık ayının Türkiye genelinde 1991-2020 yılları arasındaki ortalama sıcaklığın 3,5 derece üzerinde gerçekleştiğini ortaya koydu.

Karadeniz Bölgesi genelinde de mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar yaşandı. Bölgede uzun yıllar ortalaması 4,8 derece olan Aralık ayı sıcaklığı, 2023 yılında 8,4 derece olarak kaydedildi. Buna ek olarak, Bayburt'ta -11,8 derece ile en düşük sıcaklık, Sinop'ta ise 27,4 derece ile en yüksek sıcaklık ölçüldü.

Bu sıcaklık artışları, iklim değişikliği endişelerini daha da ön plana çıkarıyor. Uzmanlar, bu tür olağanüstü sıcaklık değişimlerinin bölgedeki iklim paternlerini etkileyebileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Ordu'daki sıcak Aralık ayı, bölgedeki yerel yönetimleri ve halkı, iklim değişikliğiyle ilgili önlemler konusunda daha bilinçli olmaya teşvik ediyor.


HABER MERKEZİ

 




Anahtar Kelimeler : ORDUDA, ARALIK, AYINDA, REKOR, KIRDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler