HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
10 Ocak 2024 Çarşamba Saat: 14:19

GAZZE'DE ÜÇ AYDA 112 GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail, bölgedeki saldırılarını sadece sivillerle sınırlı kalmayarak gazetecileri de hedef alıyor.
GAZZE'DE ÜÇ AYDA 112 GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail, bölgedeki saldırılarını sadece sivillerle sınırlı kalmayarak gazetecileri de hedef alıyor. 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 112 gazeteci hayatını kaybetti. Bu trajik sayı, dünyanın çeşitli bölgelerinde son iki yılda öldürülen gazeteci sayısını aşıyor. Bölgedeki gazeteciler, bütün zorluklara ve kayıplara rağmen, görevlerini bombaların gölgesinde sürdürmeye devam ediyor.

Bu gazeteciler, binlerce sivilin katledilmesine tanıklık ettiler, bombalar altında haber yapmaya çalıştılar ve maalesef İsrail'in hedefi oldular. İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden 112 gazeteci, katliamları dünyaya duyurmaya çalışırken kendileri de kurban oldular. Bu sayı, son iki yılda tüm dünyada öldürülen gazetecilerin sayısını geçti.

Muntasır es-Savvaf, bu gazetecilerden biriydi ve Anadolu Ajansı kameramanı olarak görev yapıyordu. 18 Kasım'daki İsrail bombardımanında 45 akrabasını kaybettikten sonra bile Savvaf, acısına rağmen bölgedeki olayları aktarmaya devam etti. Ancak 1 Aralık'ta düzenlenen bir hava saldırısında o da hayatını kaybetti.

Filistinli serbest gazeteci Salam Mima da İsrail'in Cibaliye Mülteci Kampı'na yönelik saldırılarda katledildi ve cansız bedeni günler sonra bulundu.

El Cezire muhabiri Vail ed-Dahduh, ailesini kaybetmesine rağmen haberlerini sürdüren sembol isimlerden biriydi. 25 Ekim'de Gazze'nin kuzeyindeki saldırıda eşi, oğlu, kızı ve görev arkadaşı kameraman Samir Ebu Dakka'yı kaybetti. Kendisi yaralı olmasına rağmen "Bedeli ne olursa olsun Gazze'deki yaşananları dünyaya duyurmayı sürdüreceğim" dedi.

Gazze'de zor şartlarda görev yapan bir diğer gazeteci ise Anadolu Ajansı foto muhabiri Ali Cadallah'dı. İsrail saldırılarında babası ve dört kardeşini kaybettikten sonra bile, sevdiklerini toprağa verdikten sonra bile kamerasını hiç bırakmadı.

Muhammed Ebu Hatab, Selman Beşir, Muhammed el-Alul ailesi de öldürülen ancak Gazze'deki katliamı dünyaya duyurmaktan vazgeçmeyen diğer cesur gazeteciler arasındaydı.

Gazze'de çalışan birçok gazeteci halen elektrik ve internet erişimi olmadan görevlerini sürdürmeye çalışıyorlar. Bu durumun yanı sıra, yaşadıkları duygusal yıkım da oldukça büyük.


HABER:TUĞÇE ARSLAN




Anahtar Kelimeler : GAZZEDE, ÜÇ, AYDA, 112, GAZETECİ, ÖLDÜRÜLDÜ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler