HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
8 Ocak 2024 Pazartesi Saat: 15:21

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ordu İl Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkınma yatırımlarını desteklemek amacıyla sağladığı %50 hibe desteği hakkında ilk bilgilendirme toplantısını İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirdi.
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ordu İl Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkınma yatırımlarını desteklemek amacıyla sağladığı %50 hibe desteği hakkında ilk bilgilendirme toplantısını İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirdi.

Toplantıya İl Müdürü Kemal Yılmaz'ın başkanlığında, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan AKÇA, Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın ÇİFTÇİ, muhtarlar, üreticiler ve yatırımcılar katıldı.

İl Müdürü Kemal Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bakanlığımız kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve sanayi entegrasyonu ile alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve yeni teknolojilerin kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla %50 hibe desteği sunmaktadır. Bu destek programı, Cumhuriyet tarihinin en önemli destek kalemlerinden biridir ve başvurular 3 Ocak itibariyle başlamıştır" şeklinde konuştu.

Yatırım konularına değinen Yılmaz, "Tıbbi ve aromatik bitkilerden başlayarak bitkisel ve hayvansal ürünlere, çelik silo ve soğuk hava depolarına, hayvan yetiştiriciliğine, seracılığa, kültür mantarı üretimine, su ürünleri yetiştiriciliğine, arıcılığa ve arı ürünlerine yönelik yatırımlara %50 hibe desteği sağlanmaktadır. Ayrıca büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan kesimhaneleri, el sanatları, katma değerli ürünler ve yenilenebilir enerji kaynakları için de bu destekten yararlanılabilmektedir" dedi.

İl Müdürü, bu yıl ahır ve ağıl yapımına yönelik önemli bir değişiklik yapıldığını belirterek, "Yeni yapılacak en az 5 büyükbaş hayvan kapasiteli ahırlar ve en az 25 küçükbaş hayvan kapasiteli ağıllar da hibe kapsamına alınmıştır. Hibeye esas proje tutarının %50'si desteklenecek olup, tarıma dayalı yatırımlarda üst limitler yeni tesisler için 14 Milyon TL, tamamlama yatırımları için 12 Milyon TL, kapasite artırımı ve teknoloji yenileme için ise 10 Milyon TL olarak belirlenmiştir" diye ekledi.

Yılmaz, bugüne kadar ilde 105 projenin hayata geçirildiğini ve 165 milyon TL'lik toplam yatırım tutarına 80 milyon TL'lik hibe desteği sağlandığını belirterek, "Yatırımların gerçekleşmesiyle 1.262 kişiye istihdam sağlandı ve üreticilere 21.074 adet makine ekipman dağıtıldı" dedi.

Başvuruların 19 Şubat 2024'te sona ereceğini söyleyen Yılmaz, "Başvurular www.tarimorman.gov.tr adresinden yapılacak. Daha fazla bilgi için il müdürlüğümüze başvurabilirsiniz" şeklinde konuştu. Toplantı, İl Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisi Ünal SEVİM'in sunumu ve soru-cevap bölümüyle devam etti.

 





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler