HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
6 Ocak 2024 Cumartesi Saat: 15:00

Yerel Seçim Genelgesi Resmi Gazete'de Yer Aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı yerel seçim genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
Yerel Seçim Genelgesi Resmi Gazete'de Yer Aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan "Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile İlgili 2024/1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Genelgede, Anayasa'nın 127'nci maddesi ve 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun'un 8'inci maddesi uyarınca, 31 Mart Pazar günü Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin gerçekleştirileceği hatırlatıldı.

Seçimlerin, Anayasa'nın 79'uncu maddesinde belirtilen "seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü" ilkesine uygun bir şekilde yapılabilmesi için Yüksek Seçim Kurulu ile il ve ilçe seçim kurullarının yanı sıra diğer kamu kurum ve kuruluşlarının da bu kapsamda gerekli çalışmaları yürütmesinin önemine vurgu yapıldı. Ayrıca, seçim sürecinin etkin bir şekilde yönetilebilmesi için diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ilçe seçim kurullarına destek sağlaması gerektiği ifade edildi. Bu destek, yer tahsisi, araç temini, bilgisayar, yazıcı, toner, kesintisiz güç kaynağı, jeneratör gibi ihtiyaçların karşılanması ve nitelikli işgücünün takviye edilmesi olarak belirtildi.

Genelgede, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin millet iradesinin sağlıklı bir şekilde yansıtılabilmesi için ilçe seçim kurullarına gerekli desteğin kesintisiz bir şekilde sağlanması gerektiği vurgulandı. Bu kapsamda, mülki idare amirleri ve kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticilerinin, kamu bankaları yöneticileri ve güvenlik güçlerinin alması gereken önlemler konusunda azami hassasiyet göstermeleri gerektiği belirtildi.

 




Anahtar Kelimeler : Yerel, Seçim, Genelgesi, Resmi, Gazete'de, Yer, Aldı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler