HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
31 Aralık 2023 Pazar Saat: 16:29

Uzmanlardan Yılbaşı Uyarısı “Kozmetik Hediyelere Dikkat”

Yılbaşı ve benzeri özel günlerde hediye alışverişlerinin artmasıyla birlikte uzmanlar, piyasada dolaşan sahte kozmetik ürünler konusunda vatandaşları uyarıyor.
Uzmanlardan Yılbaşı Uyarısı “Kozmetik Hediyelere Dikkat”



Sağlık Bakanlığı denetimlerinde uygunsuz bulunan ve imha edilen pek çok ürünün, özellikle sosyal medya reklamları ile pazarlanan ve organik ya da orijinal olduğu iddia edilen ürünler olduğu belirtiliyor.

Türkiye Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayicileri Derneği verilerine göre, sektör yıllık yaklaşık 1.5 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaşmış durumda. Bu büyük talep, sahte ürünleri piyasaya süren bazı kişilerin dikkatini çekiyor. Sağlık Bakanlığı'nın denetimlerinde birçok kozmetik ürünün teknik düzenlemelere aykırı ve güvensiz olduğu ortaya çıkıyor. Bakanlık, bu tür ürünleri piyasaya süren firmalara ciddi cezalar keserken, sahte ürünlerin de imha edilmesini sağlıyor.

Güzellik ve cilt uzmanı Arzu Dağtaş, özel günlerde hediye edilen kozmetik ürünlerin takibinin zor olduğunu ve bu ürünlerin sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurguluyor. Dağtaş, sahte ürünlerin orijinallerinden çok daha ucuz olmaları sebebiyle tercih edildiğine dikkat çekiyor ve bu durumun ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtiyor.

Sahte kozmetik ürünlerin nasıl anlaşılacağı konusunda uyarılarda bulunan Dağtaş, dikkat edilmesi gereken bazı noktalara değiniyor:

Paket, etiket veya markada renk, yazı, şekil, kalite farklılıkları olabilir. Ambalajlar ve içerisindeki ürün iyice incelenmeli.

Ürünlerin orijinalliği ve son kullanma tarihi kontrol edilmeli, sadece güvenilir satıcılardan alınmalı.

Fiyatına, kampanyalarına ve indirimlerine dikkat edilmeli. Sahte ürünler genellikle orijinal ürünlere göre çok daha ucuz olabilir.

Ürünü kullanmadan önce cildin küçük bir bölümünde deneyerek reaksiyonları gözlemlemek önemli. Sahte ürünler ciltte kızarıklıklar, kaşıntılar gibi tepkilere yol açabilir.

Ürün kullanımı sırasında herhangi bir reaksiyon olması durumunda derhal kullanımın kesilip bir doktora başvurulmalı.

Bu noktalara dikkat ederek, sahte kozmetik ürünlerin olası risklerinden korunmak mümkün olabilir.


HABER MERKEZİ

 





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler