HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
27 Aralık 2023 Çarşamba Saat: 11:48

TAMP-ORDU MASA BAŞI TATBİKATI YAPILDI

Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda, Ordu İl Afet Müdahale Planı (TAMP-Ordu) kapsamında bir masa başı tatbikat gerçekleştirildi.
TAMP-ORDU MASA BAŞI TATBİKATI YAPILDI

Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda, Ordu İl Afet Müdahale Planı (TAMP-Ordu) kapsamında bir masa başı tatbikat gerçekleştirildi.

Valilik Hizmet Binası Konferans Salonu'nda Vali Muammer Erol'un başkanlığında düzenlenen bu tatbikata; Vali Yardımcısı Burak Keser, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık ile ilgili kurum yöneticileri katıldı.

Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, gerçekleştirilen tatbikatın, Ordu İl Afet Müdahale Planı ile İl Afet Grubu Operasyon Planlarının uygulanabilirliğini denetlemeyi, ana ve destek çözüm ortağı kurumlarda farkındalık oluşturarak karşılıklı işbirliği, yardımlaşma, haberleşme ve koordinasyonu sağlamayı amaçladığını belirtti. Ayrıca, planlardaki olası çakışmaları, eksiklikleri ve aksaklıkları tespit edip bu durumların zaman kaybetmeden giderilmesi ve önlenmesi hedeflendiğini vurguladı.

TAMP-Ordu kapsamında önceden hazırlanan afet senaryosu çerçevesinde, ilgili kurum temsilcileri tarafından afet anında yapılacak iş ve işlemlere ilişkin bir sunum gerçekleştirildi. Toplantıda, olası bir afet durumunda ortaya çıkabilecek muhtemel sorunlar ve bu sorunların çözümü için atılması gereken adımlar ele alındı. Gündem maddeleri detaylı bir şekilde değerlendirilerek, kurumların yerine getireceği görevler belirlendi ve iş birliği ile koordinasyon gerektiren konularda kararlar alındı.

 




Anahtar Kelimeler : TAMP-ORDU, MASA, BAŞI, TATBİKATI, YAPILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler