HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
13 Nisan 2022 Çarşamba

“OYUNLARINI BOZACAĞIZ’’

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, , “AKP öncesi ve AKP döneminde yaşanan sorunlardan sorumlu olanların kurtarıcı olarak gösterilmesi oyununu bozacağız.” dedi.
“OYUNLARINI BOZACAĞIZ’’

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, AKP iktidarının yaşattığı ekonomik ve siyasi sorunlardan kurtulmanın adresi olarak 12 Eylül rejiminden bu yana denenenlerin gösterildiğini belirterek, “AKP öncesi ve AKP döneminde yaşanan sorunlardan sorumlu olanların kurtarıcı olarak gösterilmesi oyununu bozacağız.” dedi.

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Poyraz, “Geçmişte ve bugün yaşananlardan sorumlu olanları süsleyip yeniden kurtarıcı olarak sunmaya çalışıyorlar. Bu oyunu bozacağız. Çok geriye gitmeyelim. 12 Eylül sonrası ANAP, HP, MDP adlarıyla üç parti kuruldu. Bugün birbirine alternatif gösterilenlerin hepsinin kökeni, bu üç partiye dayanıyor.  Seçimi kazanan ANAP kadroları bugüne kadar her hükümette yer aldı. Hükümetler değişti, partilerin adı değişti ancak kişiler ve anlayışlar hep kalıcı oldu.” dedi. 

‘’Bunlar gitsin de kim gelirse gelsin, dendi’’

Poyraz, açıklamasında, “Ekonomik ve siyasi krizden etkilenen halk, bir an önce kurtulmak istiyor, ancak bu yeterli değil. Gidenlerin yerine gelecekler de çok önemli. 2002 yılında DSP-ANAP-MHP hükümeti döneminde yaşanan ekonomik, siyasi kriz nedeniyle “gitsinler” sesi yükselmişti. Hükümete destek olarak Kemal Derviş geldi. 15 günde 15 yasa çıkarılarak bugünün ekonomik uygulamalarının temeli atıldı. “Bunlar gitsin de kimler gelirse gelsin” dendi ve adı yeni, kadroları eski olan AKP, hükümet oldu. IMF-TÜSİAD-Kemal Derviş programını kararlılıkla uyguladı. Özelleştirmelerle; tarım ve sanayii başta olmak üzere her alanda dışa bağımlılık ilişkileri arttı.  Aradan 20 yıl geçti. Şimdi yeniden “Bunlar gitsin de kimler gelirse gelsin” anlayışı oluşturuluyor. Giden gidecek de yerine kimler gelecek? Bu konuda yeni kurtarıcılar pazarlanıyor. Bakıyoruz pazarlanan kurtarıcılara, hepsi ülkenin bugün yaşadığı ekonomik, siyasi krizin sorumluları. Yine partilerin adı değişmiş, kadrolar aynı. 12 Eylül sonrası kurulan hükümetlere ve kadrolara bakalım: ANAP, DYP-SHP, DYP-RP, DSP-ANAP-MHP gibi partilerle hükümetler kuruldu. Bu hükümetlerde yer alan kadrolar zaman zaman birbirlerine rakip de olsalar aynı kulvarda yer aldılar. Bu yaşananlar bize kendi dışımızda kurtarıcılara ihtiyacımız olmadığını, sorunlarımızın ortak olduğunu ve ortak sorunlarımız için güçlerimizi birleştirerek mücadele etmekten başka seçeneğimizin kalmadığını göstermiştir.” dedi.

‘’Alternatif var’’

Poyraz, kapitalist sistemin devamı için halkın değil, sermayenin çıkarlarını savunan partilerin umut olarak ortaya çıkarılmak istendiğini vurgulayarak, “Halkın beklentilerini, tepkilerini kendi isteklerine göre yönlendirdiler. Yine eski yöntemi kullanıyorlar. Ülkedeki ekonomik, siyasi kriz yalnızca 20 yıldır yaşanmıyor. 20 yıldır sıkıntıların en büyüğü yaşanıyor. Ancak AKP öncesi gül bahçesi değildi. İşçiler, emekçiler hem ekonomik sıkıntı içindeydiler hem de demokratik haklarını kullanabilmek için deveye hendek atlatmanın zorluğunu yaşıyorlardı. Artık yeni ekonomik model, siyaset ve anlayış gerekli. Bunun için de eskilerin “yenilenmiş biçimleri” gereksiz. Yeni anlayış, yeni yüzler var.

Emek Partisi olarak işçi ve emekçilerin çıkarı için Demokratik Halk İktidarı için mücadeleye devam edeceğiz.” dedi.

Haber Merkezi




Anahtar Kelimeler : “OYUNLARINI, BOZACAĞIZ’’

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler