HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
9 Nisan 2022 Cumartesi

ENGİNYURT: ‘BAKANLIĞIN BU KARARI TÜRKİYE’YE EN BUYÜK İHANETTİR’

Demokrat Parti Ordu milletvekili Cemal Enginyurt Adalet Bakanlığı’nın Cemal Kaşıkçı davasını Suudi Arabistan’a göndermesiyle ilgili hükümete çok sert eleştirdi.
ENGİNYURT: ‘BAKANLIĞIN BU KARARI  TÜRKİYE’YE EN BUYÜK İHANETTİR’

Demokrat Parti Ordu  milletvekili Cemal Enginyurt Adalet Bakanlığı’nın Cemal Kaşıkçı davasını Suudi Arabistan’a göndermesiyle ilgili hükümete çok sert eleştirdi.

Milletvekili Cemal Enginyurt, Kaşıkçı davasının Türkiye’de kapatılmasını sert sözlerle eleştirirken bu yapılan Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılan en büyük ihanetlerden biri olarak gördüğünü ifade etti.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın 2 Ekim 2018’de İstanbul’da Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülmesiyle ilgili dava dava Adalet Bakanlığı’nın olumlu görüşü üzerine Suudi Arabistan’a devredildi.

 EN BÜYÜK 

İHANETTİR

Bu kararla ilgili düşüncelerini TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyerek açıklayan Cemal Enginyurt, Adalet Bakanlığı’nın bu kararını Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılan bir ihanet olarak gördüğünü söyledi. Enginyurt “Adalet Bakanlığı bir karar aldı. Cemal Kaşıkçı cinayetini Suudi Arabistan’a gönderdi. Türkiye’de yargılanmayı durdurdu. Ve ‘yargılama Suudi Arabistan’da olacak’ dedi. Bunu şiddetle reddediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne en büyük ihanettir. Haksızlıktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bağımsızlığına vurulan büyük bir darbedir. Cemal Kaşıkçı bu vatan topraklarında öldürülmüştür. Katillerin cezası da bu vatan topraklarında verilmelidir. Ne karşılığında Suudi Arabistan’a gönderdiniz. Yarın Suudi Arabistan’dan hangi swap’ı yapacaksınız, hangi doları, hangi Euro’yu alacaksınız? Bunu şiddetle kınıyoruz. Tekrar Adalet Bakanlığı’na çağrıda bulunuyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devletini ayaklar altına almaya hakkınız yok. Adaleti ayaklar altına almaya hakkınız yok. Bu ülkede işlenen bir cinayet bu ülkede yargılanır. Bu ülkede hesap sorulur. Suudi Arabistan bunun hesabını soramaz.” diye konuştu.

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler