- 17:04 YILMAZ GÜVEN TAZELEDİ
- 12:00 FATSA’DA TARİHİ TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 10:44 “Durugöl’deki eski çöp alanı beton değil, yeşil alan olmalı!”
- 17:03 Kıranlı: “Teknikerlik bir madalyadır, gururla taşıyacağız”
- 14:40 EMNİYET MÜDÜRÜ ACAR, GAZETECİLERİ KONUK ETTİ
- 14:18 Gece Yarısı Zammı Yolda
- 13:02 8. Olağan Genel Kurul 1 Kasım’da
- 11:10 EMEP, “Durugöl Mahallesi'ndeki eski çöp alanı yeşil alan olmalı!”
- 12:52 102. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü Yapıldı
- 12:46 “Cumhuriyetimizi Türkiye Yüzyılı vizyonuyla taçlandıracağız”
- 12:42 “Cumhuriyetimizin Kazanımları”
- 12:37 102. yıl coşkusu
- 12:51 Rektör Prof. Dr. Orhan Baş’ın Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı
- 12:47 Vali Muammer EROL’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
- 12:17 Çağdaş Demokratlar Platformu Güven Tazeledi
Fındık Fiyatı
ADIGÜZEL’DEN YEŞİL PASAPORT TEKLİFİ
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel iş insanlarına yeşil pasaport verilmesi için kanun teklifi verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Adıgüzel şunları söyledi:
Pek çok ülkeye vizesiz gidilebilmesi için hususi yani yeşil pasaport hakkının genişletilmesi için kanun teklifi verdik. Bundaki amacımız yurt dışına işi gereği çıkması gereken, ihracat yapan, ülkeye döviz getiren iş insanlarının önünü açmak için. Sektörü ne olursa olsun 50 ve üzeri çalışanı bulunan tüm iş insanlarına bu hakkın tanınmasını istiyoruz. Ayrıca turizm ülkemizin net döviz girdisi olan sektörlerinden biridir. Bu alanda ise büyüklüğü ne olursa olsun iş insanlarının da kolaylıkla yurt dışına seyahat edebilmesi için yeşil pasaport alması gerektiğini düşünüyoruz.
Öte yandan üst dereceli devlet memurluğundan emekli olup şu anda yeşil pasaport sahibi olan birçok yurttaşımız ise mevcut ekonomik koşullarda emekli maaşları ile bırakın yurt dışına çıkmayı, yurt içinde tatil yapamıyor. Hatta bu ekonomik koşullarda ayın sonunu dahi zor getiriyor. Emekliye ne kadar maaş veriyorsun ki yeşil pasaportunu alıp yurtdışına çıksın. Türkiye’de bu hakka sahip olan vatandaşlarımızın çoğunun henüz bir defa dahi yurt dışına çıkma imkânı bulamadığını duyuyoruz biliyoruz. Bu konuyla ilgili tam sayısal tespit amacıyla Türkiye’de kaç kişinin yeşil pasaport hakkına sahip olduğu ve kaçının bu hakkı kullandığına dair sorumuzu da Meclis Başkanlığı’na ilettik. Cevap verme lütfunda bulunurlarsa dediğimizin gerçekliği ortaya çıkacaktır.
En azından yurt dışına çıkma imkanı bulunan iş insanlarına kolaylaştırıcı olarak bu hakkın verilmesi amacıyla bu teklifi verdik.





