HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
7 Mayıs 2024 Salı Saat: 17:03

CHP, 26 Mayıs'ta Ankara'da "Büyük Emekli Mitingi" düzenleyecek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin haftalık Meclis grup toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.
CHP, 26 Mayıs'ta Ankara'da "Büyük Emekli Mitingi" düzenleyecek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu.

EMEKLİ MİTİNGİ TARİHİNİ AÇIKLADI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e tepki gösteren Özel, “Bir zamanlar IFM’yi bitirdik diyenler şimdi, görünmez IMF programı! Güya IMF yok ama hayaleti var. Program Mehmet Şimşek’in gulyabani programıdır. IMF’nin hayaleti hep işçinin kapısına dayanıyor, şu gulyabaniyi biraz da zenginlere götür be kardeşim” dedi.

Özel emeklilerin yaşadığı sorunlara da değinerek, "Bütün emeklileri ve onları destek vermek isteyenleri 26 Mayıs Pazar günü Ankara'daki büyük emekli mitingine davet ediyorum" dedi.

Özel, AKP'nin seçim öncesi kamuya müfredatsız KPSS ile alım sözü verdiğini hatırlatarak "Mülakatı kaldırmıyorlar. 80 bin 68 bin atama beklenirken, 20 bin mülakatlı atama açıkladılar. Biz atanamayan değil, atanmayan her bir öğretmenimizin yanındayız." diye konuştu.

BAHÇELİ İLE GÖRÜŞME

Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmelerine dair açıklama yaptı. “Sayın Devlet Bahçeli ile gayet olumlu, verimli geçen bir görüşme gerçekleştirdik. Yaptığı kıymetli aktarımlar için, İstifade ettiğimiz görüşleri için kendisine teşekkür ederim” diyen Özel, görüşmede seçim sonuçlarını, Filistin ve Kıbrıs olmak üzere dış politikayı, emekli maaşlarını, asgari ücreti, temmuzda zam yapılmamasının yaratacağı sıkıntıyı, uzman çavuşları, atanmayan öğretmenleri, staj ve çırakların sorunlarını, kademeli emeklilik, 28 Şubat davası, AYM kararlarına uyulmaması ve müfredat konusundaki endişelerini ifade ettiğini söyledi.

"ERDOĞAN İLE GÖRÜŞME NOTLARI PARTİNİN ARŞİVİNDE"

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmenin ardından açıklama yapılmamasına yönelik eleştirilere şu yanıtı verdi:

"Yapılan görüşmelerden sonra eğer ortak bir açıklama yoksa görüşme taraflardan kendi ifadelerini paylaşabilecekleri ancak verilen cevapları paylaşmayacakları bir anlayışla sürmelidir. Erdoğan görüşmesinde, 'Efendim gizli - kapaklı ne konuştunuz?' Görüşmeden Türkiye Cumhuriyetinin dışişleri bakanlığının en üst görevlerinde bulunmuş bir büyükelçinin devlet geleneklerine uygun tutulmuş notları partinin arşivine girmiştir. Önümzdeki dönem benden sonra görev yapacak genel başkanlarımıza aktarılmak üzere genel başkanlığın ilgili güvenceli birimine muhafaza edilmiştir ve kayıt dışı siyasete itiraz eden anlayışımızla, bütün bilgiler MYK gurubumuzla, parti meclisimiz ile paylaşılmıştır, paylaşılmaya ilgili organlar toplandıkça devam edilmektedir. Ancak biz neler söylediğimizi söyledikten sonra 'ne cevap aldınız', o konuda onu söylemek bizim işimiz değildir. Ancak onu beklemek, onu izlemek ve o konuda ihtiyatlı bir iyimserlikle beklenti içinde olmak bizim pozisyonumuzdur."

Kaynak:Evrensel





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler