HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
7 Nisan 2024 Pazar Saat: 20:39

İYİ Parti İtiraz Etti, AK Parti'nin Oyu Arttı...

İYİ Parti'nin itirazı sonucu Ordu'da yeniden yapılan sayımlarda iddianın aksine AK Parti'nin oyunun yazılmadığı ortaya çıktı.
İYİ Parti İtiraz Etti, AK Parti'nin Oyu Arttı...

Ordu’da İYİ Parti’nin itirazları sonucu yapılan sayımlarda AK Parti’nin oylarında artış oldu.

İYİ Parti'nin itirazları sonucu 54 sandıkta geçersiz oyların yeniden sayımında AK Parti’nin oylarının sandığa yansıtılmadığı ortaya çıktı.

İlçelerde itiraz eden İYİ Parti'nin Avukatlarının da bulunduğu ortamlarda yapılan sayımlarda ilginç ve şaşırtıcı sonuçlar elde edildi. Buna göre, İYİ Parti'nin itirazları sonucu Çatalpınar’da 20 sandıkta geçersiz oyların yapılan sayımında AK Parti’ye 9 oy daha çıkarken, İYİ Parti'ye 2 oy çıktı. Fatsa’da itiraz edilen 2 sandıkta geçersiz oyların sayımında ise AK Parti’ye 3, İYİ Parti'ye 1, YRP'ye 1, DEM Parti’ye 1 oy çıktı. İkizce’de ise 6 sandıkta geçersiz oyların sayımında AK Parti’ye 2 oy daha çıktı.

Kabataş ilçesinde İYI Parti tarafından itiraz edilen 12 sandıkta geçersiz oyların tekrar sayımında AK Parti’ye 9, İYİ Parti'ye 4 oy çıkarken, Mesudiye’de toplam 10 sandıkta geçersiz oyların tekrar sayımında AK Parti’nin sandığa ve sayım sonucuna yansıtılmayan 4 oyu daha çıktı.

En ilginç sayım ise Perşembe’de gerçekleşti. Perşembe’de İYİ Parti'nin itirazı üzerine 4 sandıkta geçersiz oylar tekrar sayıldı. Yapılan sayımda AK Parti’ye 15 oy daha çıktı.  Sayımda İYİ Parti'ye 5, CHP’ye 4, YRP’ye 1 ve DEM’e 1 oy çıktı. Ünye’de İP’in itiraz ettiği 3 sandıkta geçersiz oyların yapılan sayımında ise AK Parti’ye 2 oy daha çıktı.

Gelen son bilgilere göre Yüksek Seçim Kurulu, Kumru, Gülyalı, Gölköy ve Çamaş ilçelerinde geçersiz oylarda bir usulsüzlük görülmediği için oy sayımı aynı kaldı.

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler