HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
4 Nisan 2024 Perşembe Saat: 17:56

“Minareyi Çalan Kılıfına Uydurmuş”

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, İyi Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, avukatlar İl Seçim Kurulu’na itiraz ettiler.
“Minareyi Çalan Kılıfına Uydurmuş”

 İyi Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, açıklamasında; “Hukuk ve etik ilkelerine bağlı olarak yarışmış ve kazanmış belediye başkanlarımızı tebrik ediyorum. İlçe seçim kurullarına yaptığımız itirazların nihayetinde şuan İl Seçim Kuruluna 11 ilçemizin itirazını gerçekleştirdik. İlçe seçim kurullarına biz iki sebepten dolayı itiraz etmiştik. Bir geçersiz oyların yeniden sayımı ve bu tabloya göre ortaya çıkacak sonuca göre yeni manevralarımızın oluşmasıydı. Geçersiz oyların sayımına ilişkin tutanakları tuttuktan sonra da İl Seçim Kuruluna itiraz ettik. Buradaki itirazımızın amacı da şu; biz ilçe seçim kurullarına itiraz ettik. Sandıkların bir bölümü açıldı. Sandıklar açılmışsa o oyların tamamının sayılma mecburiyeti var. Buna dayalı olarak Ordu’daki bütün sandıkların açılarak sayılmasını istiyoruz, diyen Enver Yılmaz, 98 bin 801 iptal oyu var. İl genelindeki geçersiz oy sayısı Türkiye ortalamasının üç katıdır. Sandık başkanı çuvalı omuzlamış evine gitmiş. Bunun kamera kaydı var. Evine gittikten sonra sabahın 02:00’sinde seçim kuruluna sandığı teslim etmiş. Ünye’de sandık başkanı yanında polis olmadan sandıkları sürükleyerek caddelerde gezmiş. Bunun da görüntüleri var’ dedi.

Açıklamasına devam eden Enver Yılmaz, “Altınordu 1258 no’lu sandığı saat: 14:15’te açmışlar. Ünye 1149 no’lu sandıkta103 oy almışız. Bu oylar yok sayılmış. YSK’da 57 oy olarak gözükmüş. Mesudiye 1025 no’lu sandıkta tutanakta hiç oyumuz yok ama çetelede 49 oyumuz var. Bu 98 bin 801 iptal edilen oyun 30 bin 660’ı büyükşehir seçimleri oyu. Bu oyların büyük bölümü de iyi parti oylarıdır. İl Seçim Kurulu’ndan sandıkların açılmasını bekliyoruz. Bunun için delillerimizle itirazımızı yaptık. Adalet bekliyoruz. Kazandık ama sandıkta oyuna geldik.  5 ilçede sandıkları kapattılar. Muhtarların oyunu önce saydılar. Muhtarları gönderdiler. Gönderdikten sonra sandık başkanıyla sandık baş başa kaldı. Sandıkların mührü kırıldı. Kırıldıktan sonra açıldı. Açılmayla birlikte İyi Parti Enver Yılmaz oylarını iptal ettiler. 31 bin oyumuzu iptal ettiler.Sandık yok oylar çuvala koyuldu. Çuvalın hepsinin ağzı açık. Niye açık, Kim açtı, Hangi sebeple açtı, Açtıktan sonra ne yaptın, Bizim iptal oylarımızı saydın, geri koydun. Oylar birbirine karıştı. Sandıklarda mühür yok. Çuvalların ağzı açık. Bunu kamuoyuna açıklayınız. Bunun cevabını İl Seçim Kurulu verecek.  Açın sandıkları toplum vicdanındaki bu kanamayı durdurun. Seçim Kurulu üzerine düşeni yapmalı. Biz Bu seçimi kazandık.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

“Adalet istiyoruz”

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu ise açıklamasında, “Hiç kimseden merhamet dilenmiyoruz. Adalet sarayının önünde adalet istiyoruz. Türkiye’nin başka vilayetinde benzer olaylar olduğunda kamuoyunu ayağa kaldıran yandaş ve yoldaş medyanın Ordu’ya bakmasını istiyoruz. Mesele Van’da olunca başka Ordu’da olunca başka bir pencereden bakılmaz. Biz de adaletin kapısında adalet bekliyoruz. 98 bin oy geçersiz demek Ordulunun oy kullanmayı bilmediğini iddia etmektir. Bunu kimse Ordu’ya yakıştıramaz. Biz kazandığımız seçimi hile ile entrika ile başkasına teslim etmeyiz. Ordu’nun direniş kültüründen haberdar olmalarını istiyorum. İl Seçim Kurulu’nun bu adaletsizliği gidereceğini düşünüyorum.  Hilmi Güler bu memlekete hizmet etmiş bir isim. Güler gibi bir isim böyle hileli bir seçimde mazbatasını almasın.” dedi.




Anahtar Kelimeler : “Minareyi, Çalan, Kılıfına, Uydurmuş”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler