HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
2 Nisan 2024 Salı Saat: 10:59

AK PARTİ İLK DEFA KAYBETTİ…

YSK CHP’nin üstünlüğünü tescilledi.
AK PARTİ İLK DEFA KAYBETTİ…

YSK'nın resmi olmayan sonuçlarına göre, Türkiye'nin mahalli idareler için gerçekleştirilen seçimlerinde büyük bir katılım yaşandı. YSK Başkanı Ahmet Yener, seçim sonuçlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yener'in verdiği bilgilere göre, 34 siyasi parti seçime katıldı ve 207 bin 848 sandıkta 61 milyon 441 bin 882 kayıtlı seçmen oy kullandı.

Kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 35, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ise 24 belediye başkanlığı kazandı. Yener, Türkiye genelinde belediye başkanlıklarının dağılımını detaylandırarak, Halkların Eşitliği ve Demokrasi Partisi'nin 10, Milliyetçi Hareket Partisi'nin 8, Yeniden Refah Partisi'nin 2, Büyük Birlik Partisi'nin 1 ve İYİ Parti'nin 1 belediye başkanlığı kazandığını ifade etti.

Özellikle 30 büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde de CHP'nin 14, AK Parti'nin 12 belediye başkanlığı kazandığı belirtildi. İl belediyeleri için yapılan birleştirme tutanaklarına göre ise CHP'nin 18, AK Parti'nin 9, Milliyetçi Hareket Partisi'nin 8, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin 6, Büyük Birlik Partisi'nin 1, İYİ Parti'nin 1 ve Yeniden Refah Partisi'nin 1 il belediye başkanlığına sahip olduğu görüldü.

İlçe ve belde belediye başkanlıklarının dağılımı ise şu şekildedir: AK Parti 324, CHP 322, Milliyetçi Hareket Partisi 110, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi 54, Yeniden Refah Partisi 37, İYİ Parti 23, Büyük Birlik Partisi 12 ve bağımsız adaylar 9 ilçe belediye başkanlığı kazandı. Belde belediye başkanlıklarında ise AK Parti'nin 154, CHP'nin 55, Milliyetçi Hareket Partisi'nin 90, Yeniden Refah Partisi'nin 22 belediye başkanlığı elde ettiği belirtildi.

Seçim sonuçlarının resmiyet kazanmasıyla birlikte, belediyelerin yeni dönemdeki yöneticileri belirlenmiş olacak.

 





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler