HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
2 Nisan 2024 Salı Saat: 09:07

İTTİFAK YAPMAYANLAR NE YAPTI?

Türkiye seçimini yaptı. Sandıkların büyük çoğunluğu açıldı. CHP ve YRP büyük sıçrama yaparken, genel seçimde Millet İttifakı ile Meclise giren partiler, büyük hezimet yaşadı
İTTİFAK YAPMAYANLAR NE YAPTI?

Türkiye, 22 yıl aradan sonra şok sonuçlarla dolu bir seçim atmosferine tanıklık etti. Sandıkların büyük çoğunluğu açıldığında ortaya çıkan tablo, siyasi arenada beklenmedik değişimleri beraberinde getirdi. İç Anadolu'da özellikle Yozgat gibi geleneksel olarak AKP ve MHP'nin güçlü olduğu illerde Yeniden Refah Partisi (YRP) büyük bir sürprize imza attı. YRP, Büyükşehir'de yüzde 37 oy oranıyla birinci parti olarak çıkarken, MHP yüzde 30, AKP ise yüzde 27'de kaldı.

MHP ise bu sürpriz sonuca karşılık Türkiye genelinde 8 ilde zafer kazandı. Devlet Bahçeli 'nin partisi, Kırklareli, Çankırı, Tokat, Osmaniye, Karaman, Gümüşhane, Erzincan ve Kars'ta belediye başkanlıklarını elde etti.

Ancak, ittifak yapmayan diğer partilerin ise beklenenin aksine istikrarlı bir performans gösteremediği görüldü. İYİ Parti (İYİP), DEVA Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti, seçimlerde kaybedenler kervanına katıldı. İYİP, Türkiye genelinde yalnızca Nevşehir'i kazanırken, oy oranı yüzde 3,4 olarak gerçekleşti. Bu sonuç, İYİP'in 2019'daki yüzde 7,2'lik oy oranından belirgin bir düşüşü işaret etti.

DEVA Partisi yüzde 0,20, Saadet Partisi yüzde 0,9, Gelecek Partisi yüzde 0,07 ve Demokrat Parti ise yüzde 0,14 oy alabildi. Ancak, bu partilerin toplam oy oranı, Yeniden Refah'ın aldığı yüzde 5,49'luk oy oranına ulaşamadı.

Haber Merkezi




Anahtar Kelimeler : İTTİFAK, YAPMAYANLAR, NE, YAPTI?

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler