HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
25 Mart 2024 Pazartesi Saat: 17:54

ORDU'YU ORDULULAR YÖNETSİN

İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, Perşembe ilçesinde tarihi bir mitinge daha imza attı.
ORDU'YU ORDULULAR YÖNETSİN

İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, Perşembe ilçesinde tarihi bir mitinge daha imza attı. Perşembe ilçe meydanında toplanan kalabalığa seslenen Yılmaz,  "Mevcut büyükşehir belediye başkanı katıldığı bir tv kanalında, bizlere ve diğer rakiplerine yönelik, 'Aşı tutmayan ham fındıkların 1 Nisan'da temizlenmesi lazım' demiş. Bakan başkan galiba bilmiyor. Ham fındığın ışkınları   yararlıdır. Fakat gart dallardan kurtulmak lazım" dedi.

Perşembe'de düzenlenen mitingde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, "Ordu’yu Ordulular yönetsin!" çağrısı yaptı.

Esnafın sorunlarını dinledikten sonra Perşembe'ye geçen Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Ordu Büyükşehir Belediyesi mevcut belediye başkanın icraatlarını eleştirdi. 

SU FİYATLARINI ELEŞTİRDİ

Yılmaz, Perşembe'nin şu anda Türkiye'de en pahalı suyu içtiğini savundu. "İki bin on sekiz yılında Türkiye'nin en ucuz suyunu içen büyükşehir belediyesini izledik" diyen Yılmaz, "Şu anda Perşembe Türkiye'de en pahalı suyu içiyor. Ben bunu yirmi gün önce söyledim, itiraz ettiler, dediler ki 'yok kardeşim bizim suyumuz ucuz'. Önce yüzde yirmi beş indirim yaptılar, yetmedi, hatalarını anladılar, yanlış yaptıklarını anladılar. Sonra bir yüzde elli daha indirim yaptılar. Suyu indirdiler mi size yüzde yetmiş beşe kadar? Ya kardeşim madem senin suyun bu kadar ucuzsun, niye indirime gidiyorsun?" diye sordu.

ORDU'NUN GELİŞMİŞLİK SIRALAMASI DÜŞTÜ 

Yılmaz, ayrıldığında Ordu'nun gelişmişlik sıralamasında Türkiye'de altmış birinci sırada olduğunu, şu anda ise yetmiş beşinci sıraya düştüğünü söyledi. "Ordu fakirleşmiş, bunun tek bir sebebi var, genel yönetimdeki acziyet, işi bilmemeleri, kendilerini İstanbul'dan yönetmeleri" diyen Yılmaz, "Bakan başkanımız yöneten bir belediye başkanı değil, yönetilen bir belediye başkanı. Kendisi de televizyon programında söylüyor zaten. Diyor ki 'esasen ben hiç cevap vermeyecektim ama arkadaşlar cevap verin efendim' dediler diyor. Söylüyorlar, o yönetiliyor ya, İstanbul'dan bile gidip yönetiyor yahu, geliyor ya buraya, ya bir büyükşehir belediye başkanı düşünün değerli kardeşlerim. Büyükşehir belediye başkanı kendi belediye dünyasını hiç ziyaret etmez mi? Etmemiş. Bir büyükşehir belediye başkanı belediyenin hemen yanındaki Süleyman Felek Caddesi'ni gezmez mi? Gezmemiş. Zübeyde Hanım caddesine gitmez mi? Gitmemiş. Birinci Sanayi'yi gezmez mi? Gezmemiş. Ata Sanayi'yi gitmez mi? Gitmemiş. Kumru ilçesine hiç gitmemiş haber olduktan sonra gitmek zorunda kalmış."

GART DALLARDAN KURTULMAK LAZIM

“Bu seçim gençlerin filizlendiği seçim olacağını vurgulayan Yılmaz,” Geçen televizyon programında demiş ki ham fındıkları kesmek lazım demiş. Halbuki o ocağın dibine düşen ışkın aşılanmış ışkındır ve kendiliğinden biter. Doğaldır, doğaçlamadır. Dolayısıyla biz ışkınları ve ham dalları fındık bahçelerinde kesmeyiz ama garp dalları kökünden keseriz.” şeklinde konuştu.

ORDU'YU ORDULULAR YÖNETSİN, FETÖ'NÜN DİZİNİN DİBİNDE FOTOĞRAFI OLANLAR DEĞİL

Yılmaz, "Ordu’yu Ordulular yönetsin" çağrısı yaparak şunları söyledi:

"Tokat'tan birinci sıra milletvekiline oy verdik. İkinci sıra milletvekilimiz bizim Trabzonlu. Üçüncü sıra milletvekilimizin FETÖ'nün dibinde fotoğrafı var. On beş senenin milletvekili memlekete gelmemiş bir adam. Yazık değil mi? Kimin adamı bunlar? Numan Bey'in adamları, falancının adamları, filancının adamları. Ben söylediğim zaman da alınıyorlar. Ya Perşembe'den adam da yok kardeşim, niye Trabzondan milletvekilimiz var bizim? Fatsa'da adam mı yok kardeşim, Altınordu'da adam mı yok? Niye milletvekilimiz bizim il dışından gelmiş? O yüzden diyoruz ki bu seçimde hep beraber gelin, Ordu, Perşembe kararını versin, diyelim ki Ordu'yu ordular, Perşembe'yi Perşembeliler yönetsin diyelim. Bunun için de 31 Mart'ta, yani önümüzdeki pazar günü üzerimize düşeni yapalım." dedi

PERŞEMBE'YE BANK TAHTASI GÖNDERMİŞLER

Mevcut belediye başkanının projelerini okuduğunu belirten Yılmaz, "Bir tanesi Bozağzı Mahallesi'ne bir adet bank göndermiş. Bir diğeri Koçazi Mahallesi'ne bir adet masa ve sandalye göndermiş" dedi.

PERŞEMBE'YE EN BÜYÜK HİZMETİ BEN YAPTIM

Yılmaz, Perşembe'ye hizmet yapılmadığını savundu ve "Ben yol yaptım, parklar bahçeler yaptım. Bu meydan benim eserim" diye konuştu.

DAHA ÇOK YAPILACAK PROJEMİZ VAR

Yılmaz, Perşembe'ye yapacağı projeleri de anlattı. Yılmaz, Perşembe'ye küçük bir OSB ve sanayi sitesi kuracağını, sahil şeridini düzenleyeceğini, mahalle yollarını asfalt yapacağını ve içilebilir su sorununu çözeceğini söyledi.

MADEN OCAĞINA KARŞI ÇIKACAĞIZ

Yılmaz, maden açılımıyla ilgili de bir açıklama yaptı. Yılmaz, Perşembe'nin ve Ordu'nun hiçbir yerinde, mahallelerin ve ilçe halkının "evet" demediği hiçbir madeni açtırmayacaklarını söyledi.

HUZURUNUZU KAÇIRMAYA GELDİM

“Bu seçim Fındık bahçelerinde Mart sonu itibariyle gart dalların kesildiği, ışkınların, gençlerin filizlendiği seçim olacak. Şimdi demiş ki yine arkadaşımız benim ismimi de söylemiyorlar, malum şahıs diyorlar, malum şahıs benim. Siyasetteki son dönemde İYİ Parti'nin adayı malum şahıs. Spiker televizyonda öyle bir  hazırlanmış ki çocuk kendinden geçiyor, malum şahıs. Halbuki dışarıda bana abi abi diye peşinden gezenler bunlar. Malum şahıs diyor, orduya geldi diyor. Ordu'ya geldikten sonra beş sene diyor bizim ne huzurumuz vardı biliyor musunuz? Huzurumuzu falan kaçırdı diyor. Tabi, yediniz, gezdiniz tozdunuz. Memleketi perişan ettiniz. Sizin huzurunuzu kaçırmaya geldim” ifadelerini kullandı




Anahtar Kelimeler : ORDUYU, ORDULULAR, YÖNETSİN

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler