HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
20 Mart 2024 Çarşamba Saat: 14:05

Ulaş Tepe Hakkındaki Asılsız İddialara Karşı Açıklama

CHP Altınordu Belediye Başkan Adayı Ulaş Tepe hakkında kasıtlı bir karalama kampanyasına dönüştürülen belediyenin resmi işlemleriyle ilgili ortaya atılan iddialar hakkında kamuoyuna açıklama yaptı.
Ulaş Tepe Hakkındaki Asılsız İddialara Karşı Açıklama

CHP Altınordu Belediye Başkan Adayı Ulaş Tepe hakkında kasıtlı bir karalama kampanyasına dönüştürülen belediyenin resmi işlemleriyle ilgili ortaya atılan iddialar hakkında kamuoyuna açıklama yaptı.

Başkan Tepe açıklaması şu şekilde;

"Son günlerde bazı basın yayın organlarında yayınlanan ve eş zamanlı biçimde sosyal medya haber sayfalarına gönderilerek Belediye Başkanımız Ulaş Tepe hakkında kasıtlı bir karalama kampanyasına dönüştürülen belediyemizin resmi işlemleriyle ilgili ortaya atılan iddialar hakkında kamuoyunu doğru bilgilendirme gerekliliği ortaya çıkmıştır.

Belediye Başkanımız Ulaş Tepe, hâlâ devam etmekte olan görevi süresince yerel yönetimlerimiz başta olmak üzere devletimizin çeşitli kurumlarından hibe yollarla birçok araç ve ekipmanı belediyemizin envanterine kazandırmış ve Gülyalı halkının hizmetine sunmuştur. Söz konusu haberlerde, “Otobüs nerede?” diye yayınlanan ve Belediye Başkanımız tarafından satılarak aday olarak seçim çalışması yürüttüğü Altınordu’da harcandığına dair tamamen hayal ürünü bir yakıştırmaya mevzubahis otobüs, İstanbul Büyükşehir Belediyemiz tarafından belediyemize hibe edilmiştir. Hibe süreciyle ilgili bütün yazışmalar ve aracın teslimi yasalara uygun bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Söz konusu ikinci el niteliğindeki otobüsün büyükşehir yasasına bağlı olarak ilçe belediyesi tarafından yolcu taşımacılığında kullanılamayacağı bilinmektedir. Modeli ve mekanik yapısı itibarıyla da belediyemizin herhangi bir hizmetinde kullanılamayacağı anlaşıldığından, aracın çürümeye terk edilmesi yerine satışa çıkarılması uygun görülmüştür. 

Aynı ihale ilanında otobüsle birlikte kullanım ömrünü doldurduğu için 2 adet aracımız daha satışa çıkarılmıştır. 28.06.2022 tarihinde açık usulle gerçekleştirilen ilk ihaleye katılım olmayınca 7.7.2022 tarihli ikinci ihale pazarlık usulüyle yapılmış ve otobüs ikinci ihalede satılmıştır. Belediyemiz envanterine kayıtlı otobüsün satış süreci 5393 Sayılı Belediye Kanunu ile ihale kanun ve yönetmeliklerine uygun bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Satıştan elde edilen para, belediyemiz hesaplarına geçirilmiştir. Karalayıcı bir ithamla servis edilen haberde iddia edildiği üzere, hiçbir usulsüz işleme yer verilmemiştir. 

Belediyemizin bütün işleyişi İçişleri Bakanlığımız tarafından denetlenmektedir. Bugüne kadar hiçbir iş ve işlemde en küçük bir usulsüzlüğe rastlanmadığı raporlarla sabittir. Ayrıca Belediye Başkanımız Ulaş Tepe, partisi tarafından Altınordu ilçemize aday gösterildiği 15 Aralık 2024 tarihi itibarıyla Gülyalı Belediyesi’nin hiçbir imkânını seçim sürecinde kullanmamaktadır. 2 yıl önce bütün usullere uygun bir şekilde gerçekleşen araç satışının bugün yeni yapılmış gibi lanse edilerek iftira yüklü bir içerikle kara propagandaya dönüştürülmesini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. 

Açıklık, şeffaflık ve hesap verilebilirlik yönünden uluslararası kuruluşlarca dahi örnek gösterilen belediyemizi ve Belediye Başkanımız Ulaş Tepe’yi hedef alan yalan haberlere karşı süreci hassasiyetle takip ediyor, gerekli görüldüğü durumlarda hukuki yollara başvuracağımızı bildiriyoruz. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler