HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
20 Mart 2024 Çarşamba Saat: 11:30

SEÇİM YASAKLARI YARIN BAŞLIYOR!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) takvimine göre, seçime yönelik önemli bir aşama olan 21 Mart Perşembe günü geldi. Bu tarih, propaganda serbestliğinin sona erdiği ve bazı seçim yasaklarının başladığı bir döneme işaret ediyor.
SEÇİM YASAKLARI YARIN BAŞLIYOR!

21 Mart Perşembe günü itibarıyla, Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği takvime göre seçim sürecinde önemli bir aşamaya giriliyor. Bu tarihte, seçim propagandası faaliyetlerinin sona ermesi ve belirli seçim yasaklarının başlaması planlanıyor.

Seçim propagandası 30 Mart Cumartesi günü saat 18.00'de sona erecek ancak seçim yasakları 31 Mart saat 23.59'a kadar devam edecek. Siyasi partiler ve bağımsız adaylar, bu süre zarfında yazılı basında ilanlar ve reklamlar aracılığıyla, internet siteleri üzerinden sözlü, yazılı veya görsel propaganda yapabilecekler.

Ancak, seçim süresince genel yollarda, ibadet yerlerinde ve kamu hizmeti gören binalarda toplu olarak sözlü propaganda yapılması yasak. Ayrıca, açık alanlarda güneşin batışından sonra toplu sözlü propaganda da yasaklanmıştır.

Vatandaşların elektronik posta adreslerine veya telefonlarına propaganda mesajları göndermek de yasaktır, ancak siyasi partiler kendi üyelerine bu tür mesajlar gönderebilirler.

Bakanlar, milletvekilleri ve adayların seçim propagandası için resmi araçları kullanmaları yasaklanmıştır ve bu amaçla yapılan gezilerde resmi törenler düzenlenmemektedir.

31 Mart'ta seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı tamamlanacak ve seçmenler oy kullanacakları sandık bilgilerini çeşitli kaynaklardan kontrol edebilecekler. Oy verme saatleri, güneşin batış saatine göre ayarlanmış olup, bazı doğu illerinde oy verme saatleri bir saat öne alınmıştır.

Seçime toplamda 34 parti katılacak ve oy pusulasındaki sıralama Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenmiştir.

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : SEÇİM, YASAKLARI, YARIN, BAŞLIYOR!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler