HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
19 Mart 2024 Salı Saat: 11:56

Adıgüzel’den Hükümet, Halk ve Medyaya Çağrı

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, İsrail’le Türkiye’nin ticaretinin devam ettiğini iddia ederek; “Tüm vatandaşları hükümetin İsrail'le yaptığı ticareti durdurmak için protesto etmeye çağırıyorum” dedi.
Adıgüzel’den Hükümet, Halk ve Medyaya Çağrı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, TBMM bahçesinden hükümete, halka ve medyaya “İsrail’le ticaretin durdurulması” çağrısı yaptı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Siyonizm’e karşıymış gibi yaparak iktidara geldiğini iddia ederek; “Filistin'de vahşet de sürüyor, Türkiye'den ticaret de sürüyor. Bugüne kadar 31 bin insan hayatını kaybetti. 13 bini çocuk 9 bini kadın... Bine yakın gemi sevkiyat yaptı.  Giden her gemi 20 çocuk ve 15 kadının ölümüne destek veriyor. Şu dakika itibariyle 6 gemi yolda, giden bu gemiler 120 çocuğun ve 90 kadının kanına girecek. Uyarıyoruz ama hükümet duymazdan geliyor. Erdoğan Filistin'e sahip çıkıyormuş, Siyonizm’e karşıymış gibi yaparak iktidara geldi. Bugün Filistin'e ihanet ediyor, İsrail'e destek veriyor. Savaşta lojistik her şeydir. Şu anda İsrail'i Ürdün ve Türkiye'den yapılan lojistik sevkiyat destekliyor. Bu sevkiyat dursa İsrail de duracak. Şunu anlamıyorum; dün İsrail'de kendi başbakanları Netanyahu'yu protesto edenlerin sayısı, bugün Türkiye'de bu sevkiyata izin veren Erdoğan'ı protesto eden Müslümanlardan daha fazla. Vicdanınız bu kadar mı kurudu? Bu sevkiyatı yapan alçakların çoğu MÜSİAD üyesi. Ticaretin de bir ahlakı ve vicdanı var. Gönderdiğiniz her malzeme Filistinlilerin üzerine bomba olarak yağıyor “dedi.

 

İsrail’e ürün satanların çoğunun MÜSİAD üyeleri olduğunu belirten Mustafa Adıgüzel; “Türkiye'den İsrail'e gönderilen çelik İsrail'in toplam ihtiyacının yüzde 65'ini karşılıyor. MÜSİAD üyesi bir kişi dünyada İsrail'e en fazla çelik satan kişi. Akaryakıt, elektrik, su gidiyor. İsrail askerlerinin mamasına kadar buradan gidiyor. Sonra Bilal Erdoğan çıkıp diyor ki; ‘İsrail'le ticareti kesin.’  Bana niye söylüyorsun, git kardeşine söyle, evde babana söyle. Erdoğan insanların karşısına çıkıp İsrail'e iki tane sallıyor, İsrail de gidip Filistin'e sallıyor. Müslüman mahallesinde kendisini mücahit olarak tanıtıp, müteahhitlik yapanlar var. Bu şekilde yaptığınız iş ticaret değil cinayet. Kazandığınız para da helal değil, kara para da demiyorum, kanlı para. Yaptığınız iş de siyaset değil, ihanet. Filistin'de ölen her çocuğun her kadının failliğine AKP hükümeti de ortaktır. Tüm vatandaşları hükümetin İsrail'le yaptığı ticareti durdurmak için  protesto etmeye çağırıyorum. Ben bir sol partinin sol düşünceli bir milletvekiliyim. Bu vahşete karşı olmak için solcu ya da sağcı olmaya gerek yok, insan olmak yeter. O yüzden sağcısı, solcusu, ülkücüsü, mütedeyyini  insan olan herkesi AKP hükümeti ve Erdoğan'ı İsrail'e destekten men etmeye çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Açıklamasında medyaya ya da eleştirilerini sıralayan Adıgüzel, şöyle devam etti; “Bir çift sözüm de medyaya... Bakanlar, vatandaşlar tarafından protesto ediyor. Protesto edenler tutuklanıyor. Konya'da vatandaşlar pankartla meramını anlatmaya çalışıyor, "durdur bu ticareti" diyor ve tutuklanıyor. Siz sesinizi çıkarmıyorsunuz. Bunları neden göstermiyorsunuz. Bursa'da protesto edildiği günün akşamında Hakan Fidan CNN'e çıktı. ‘Ne oldu neden protesto edildiniz?’ Diye niçin sormuyorsunuz? Biz olsak tüm detaylarıyla sorarsınız. Bedeli tutuklanma ya da ne olursa olsun susmayın kardeşim. Bu bir vahşet, çocuk ve kadın vahşeti, suçsuz insanların kanına giriyorlar. Burada ‘rahatız’ diye düşünüp de susmayın. Yanı başımızda olan bu soykırım ve katliama lojistik destek veren, önde mücahit gözüken arkada müteahhit olanlar var ve bunların çoğu MÜSİAD üyesi. Gazze mitinginde görünüp bir yandan hükümetten destek görüp bir yandan ceplerini dolduruyorlar. Bunları herkesin konuşması lazım, meydanların dolması, sokaklarda gösteri yapılması lazım. Hükümeti durdurun!”

 

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler