HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
10 Mart 2024 Pazar Saat: 13:19

Özhaseki; “Muhalefetin Belediyecilik Anlayışı, Algı Belediyeciliği”

Muhalefet belediye başkanlarının hizmet yerine algı belediyeciliği yaptığını dile getiren Bakan Mehmet Özhaseki, “Yeni dönemde algı belediyeciliği çıktı” dedi.
Özhaseki; “Muhalefetin Belediyecilik Anlayışı, Algı Belediyeciliği”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da Ümraniye Osmangazi Millet Bahçesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

 

Bakanlık olarak, İstanbul’da olabilecek bir depreme hazır olduklarını belirten Bakan Özhaseki, “Azimliyiz. Belediyelerimiz de gayretli. Cumhur İttifakı belediyelerinin dışında da bir tane bu işe gayret eden yok.” diye konuştu. İstanbul’un depreme hazırlığı konusunda riskli binaların kentsel dönüşümle yenilenmesi gerektiğini ifade eden Bakan Özhaseki, bunun için 485 milyar lira bütçe ayırdıklarını söyledi.

 

Bakan Özhaseki, “Şimdi bize düşen bir an önce evlerimizi yenilemek. Bir taraftan belediye başkanlarımız vatandaşla oturup bu işi yapacaklar. Bir taraftan kendisi yenilemek istiyorsa bir vatandaş, hane başına 1.5 milyon lira biz de ona destek vereceğiz. Lütfen kardeşlerim bu fırsatı kaçırmadan bir an önce evlerimizi yenileyelim.” diye konuştu.

 

“ADAYLARA ‘GEÇMİŞTE NELER YAPTIN’ DİYE SORUN”

 

İstanbul’da belediye başkan adaylarına kentsel dönüşüm konusundaki projelerinin sorulmasını isteyen Bakan Mehmet Özhaseki, “İstanbul'da kim belediye başkanlığına adaysa lütfen ona sorun; ‘Nereyi dönüştüreceksin, geçmişte neler yaptın?’ deyin. Çünkü İstanbul'umuzu bekleyen böyle büyük bir tehlike var. İnşallah bu konuda da önümüzdeki günlerde sizler iradenize sahip çıkarsınız. Bu işi hakkıyla yapacak insanları işin başına getirirsiniz. Biz de sonuna kadar destek verir ve İstanbul'umuzu depreme hazırlarız. Çünkü, İstanbul bizim göz bebeğimiz.” dedi.

 

“MUHALEFETİN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI, ALGI BELEDİYECİLİĞİ”

 

Muhalefet belediye başkanlarının hizmet yerine algı belediyeciliği yaptığını dile getiren Bakan Mehmet Özhaseki, “Yeni dönemde algı belediyeciliği çıktı. Ömürleri algı operasyonlarıyla geçiyor. Ajanslara büyük paralar veriyorlar, ‘beni parlat abi’ diyorlar. İstanbul'da deprem olacak deniyor. Algı operasyonları için ayrılan bütçe, deprem için ayrılan bütçenin tam iki misli. İsteniyor ki, ‘Biz tatile gidelim ama sen bizi çalışıyor gibi göster. Tatil zaten bana yakışır, kayak mevsimi ne yapalım? Ailemizle gitmeyelim mi oraya? Ben kentsel dönüşümle veyahut metrolarla uğraşmayayım ama eskiden azıcık da olsa yapılanların üstüne yatayım, bunları ben yapmışım gibi anlat sen.’ diyorlar.” şeklinde konuştu.

 

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler