HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
4 Mart 2024 Pazartesi Saat: 13:49

Bakan Şimşek: Vergi konusunda sürpriz yok

Açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "KDV, kurumlar ve gelir vergisi oranlarında genel bir artış olmayacak
Bakan Şimşek: Vergi konusunda sürpriz yok


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamalarının öne çıkanlar şu şekilde: Vergi konusunda sürpriz yok. Orta vadeli programda ne yazıyorsa onu uygulayacağız. Vergi istisnaları gözden geçireceğiz ama KDV oranlarında artış olmayacak, kurumlar vergisinde artış olmayacak.

MTV’de düzenlemeyi aklımızdan bile geçirmedik. Vatandaşa da piyasalara da iş alemine de sürpriz yapmayacağız.Maliye politikasında enflasyonu yükseltecek bir adım atmayacağız.Bizim bir kur hedefimiz yok, olmayacak ta. Merkez Bankası piyasaya KKM taahhüdü kapsamında döviz arz ediyor.

Bunun dışında piyasaya herhangi bir müdahalesi yok. Seçim sonrası TL’de değer kaybı beklentileri anlamlı değil.Türk Lirasını desteklen bir politika set, var. Cari açığın ve kaynak açığının azaldığı, Türkiye’ye girişlerin arttığı, seçim belirsizliklerinin ortadan kalktığı bir dönemde neden Türk Lirası enflasyondan fazla değer kaybetsin.Programımız başarılı bir şekilde uygulandığında Türk Lirası reel olarak değer kaybetmeyecektir. Şu an itibariyle ne borsaya ne de başka bir alana piyasayı bozacak herhangi bir vergi düzenlemesi gündemimizde değil.

Bütçeden bütün imkanları emeklilerimiz için seferber ettik, önümüzdeki yıllarda da etmeye devam edeceğiz. Ne asgari ücretliyi, ne emkliyi, ne memuru enflasyona ezdirmeyeceğiz. Ülkenin imkanları arttıkça bunu toplumun bütün kesimleriyle paylaşacağız.

BHA




Anahtar Kelimeler : Bakan, Şimşek:, Vergi, konusunda, sürpriz, yok

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler