HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
29 Şubat 2024 Perşembe Saat: 19:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Türkiye, Eski Türkiye Değil"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Aydında vatandaşlara seslendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Türkiye, Eski Türkiye Değil"

Aydın'da vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendilerinin de kendi siyasi serencamlarında darbecilerle sık sık yüz yüze geldiklerini belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden, daha süresi dolmadan, darbecilere selam duran hukukçuların kararlarıyla ayrılmak zorunda bırakıldığını hatırlattı.

“MİLLETİMİZİN DESTEĞİYLE, BADİRELERİ AŞTIKÇA ÖNÜMÜZE YENİ YENİ ENGELLER ÇIKARDILAR”

AK Parti'yi kurup başbakanlık görevini üstlendikten sonra da sürekli darbeci zihniyetin ve onun emrindeki bürokratik oligarşinin oyunlarıyla boğuştuklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu; "Cumhuriyet Mitingleri adı altında Cumhuriyet'imize, millî iradeye, demokrasimize kasteden tuzaklarla, karanlık cinayetlerle daha nice sinsi senaryolarla karşılaştık. Ardından uyduruk gazete kupürleriyle, internet haberleriyle, partimizi kapatmaya kalktılar. Milletimizin desteğiyle, bu badireleri aştıkça önümüze yeni yeni engeller çıkardılar. Gezi olaylarıyla sokakları karıştırmaya çalıştılar. FETÖ'nün emniyet, yargı, darbe girişimiyle millî iradeyi esir almaya cüret ettiler. PKK terör örgütüyle vatan topraklarını parçalamaya niyetlendiler. 15 Temmuz darbe girişimiyle milletimize silah çektiler, kan döktüler. Sınırlarımıza yığdıkları teröristlerle vatan topraklarına ve milletimizin aziz canına kastettiler.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Hiçbirinde başarılı olamayınca işi ekonomimizi mahvetme tehditlerine kadar vardırdılar. Ülkemizin 74 yıllık çok partili geleneğini hedef alan saldırıların gerisinde Türkiye'yi istedikleri gibi yönetmek isteyen emperyalist güçlerin olduğunu biliyoruz. Biz, içerideki maşalarla mücadele ederken, asıl büyük kavgayı bunlara karşı verdik. Nerede? Cudi'de verdik. Nerede? Tendürek'te verdik. Nerede? Gabar'da verdik. Bunları mağaralara gömdük ve terk ettiler, gittiler” diye konuştu.

Fransızların Lafarge çimento şirketinin Türkiye'de teröristlere mağaralar yaptığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Fransa ne yazık ki terörün âdeta baş destekçisi oldu. Baş edebildi mi? Edemedi. Peki, biz ne yaptık? Kuzey Suriye'deki Lafarge'ın bütün barınaklarını gömdük. Durmak yok, o kadar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında ülkenin siyasetiyle, diplomasisiyle, üretimiyle, ihracatıyla, teknolojisiyle, savunma sanayisiyle güçlendirildikçe Türkiye'ye karşı kurulan tuzakların çapının da büyüdüğünü belirtti.

"Kovid-19 salgını ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi krizlerin etkisiyle kendi canlarının dertlerine düşmeselerdi daha neler yaparlardı Allah bilir?" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hadiselerin ülkeye olumsuz yansımalarını en alt düzeyde tutmak için çok çalıştıklarını ifade etti.

“EN BÜYÜK BAŞARILARIMIZ NE YAŞARSAK YAŞAYALIM ÜLKEMİZİ DEMOKRASİ VE KALKINMA ROTASINDA TUTMAK OLMUŞTUR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "En büyük başarılarımız ne yaşarsak yaşayalım ülkemizi demokrasi ve kalkınma rotasında tutmak olmuştur. Bugün de milletimizi yılgınlığa sürükleyerek, küresel ve yerel dinamikleri aleyhimize kışkırtarak ülkemizi yeniden darbe iklimine sokmaya vesile yanıp tutuşanlar olduğunu biliyoruz. Ama artık işleri daha zor. Çünkü Türkiye, eski Türkiye değil. Milletiyle, altyapısıyla, siyasetiyle, ordusuyla, bölgesel ve küresel dengelerdeki stratejik konumuyla artık bambaşka bir Türkiye var. Bambaşka bir devlet var. Türkiye Yüzyılı'na kilitlenmiş bu ülkenin önünü kesmek, ayaklarına pranga vurmak, diz çöktürmek, istikamet belirlemek öyle kolay değil. Sağda solda kendi kendilerine gelin güvey olanlar varsa buradan, millî iradenin şehri Aydın'dan hepsini de ikaz ediyorum. Hayalinizde 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat gibi bir darbe veya cunta girişimi varsa karşılaşacakları gerçek en hafif benzetmesiyle söyleyeyim, 15 Temmuz olacaktır.”

“ARTIK BU MİLLETİN, KENDİ İRADESİNİ HİÇE SAYANLARA TAHAMMÜLÜ KALMAMIŞTIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dik duracağız, diklenmeyeceğiz. Artık bu milletin, kendi iradesini hiçe sayanlara tahammülü kalmamıştır. Bu millet bir daha rahmetli Menderes'in ardından yaptığı gibi gözyaşı dökmeyecektir. Bu millet bir daha rahmetli Özal'a edilen eziyetlerin tekrarlanmasına rıza göstermeyecektir. Bu millet bir daha merhum Erbakan'a ve merhum Türkeş'e yapılan hoyratların tekrar sahnelenmesine 'eyvallah' etmeyecektir. Bu millet bir daha geçtiğimiz 21 yılda yaşadığımız türden hiçbir sinsi girişimin tekerrürüne izin vermeyecektir.”

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler