HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
1 Şubat 2024 Perşembe Saat: 13:10

EMEP, “OBB, Emlak Satış Bürosu mu?”

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’e seslenerek, “Belediye başkanı mısın emlakçı mı karar ver.” dedi.
EMEP, “OBB, Emlak Satış Bürosu mu?”

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin anti demokratik yasa gereği aldığı yeşil alan arsa paylarını imar değişikliği yaparak sattığını söyledi. Uzun açıklamasında, “Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin arsa satışlarına daha önce de tepki göstermiştik. Ancak görüyoruz ki, OBB Başkanı Hilmi Güler, arsa satışlarını meslek haline getirmiş. 07 Şubat 2024 tarihinde Bucak Mahallesi Eğitim Araştırma Hastanesi mevkinde arsa nitelikli 1.004,43 metre kare 904 ada 15 nolu parseli 6.780.000,00 TL’ye ihaleye çıkarıyor. Bu arazi de halktan alınan paylardan oluşuyor. Yeşil alan kapsamındaki arazi arsaya dönüştürülerek satılıyor. Hilmi Güler’e soruyoruz: Kimin malını kime satıyorsun? Belediye başkanı mısın emlakçı mı?” dedi.  

Şirketler için borçlanan belediye

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin halkın öncelikleri yerine şirketlerin önceliğini önemsediğini belirten Uzun, “Bir belediye önce halkın gereksinimlerini planlar ve öncelik sırasına göre de sorunları çözmeye çalışır. Öncelikler de halkla birlikte belirlenir. Oysa OBB’de bir grup halk adına karar veriyor, uyguluyor. Satışa çıkardıkları parselin mahalle için nasıl değerlendirilebileceğini ne muhtarla ne de mahalle halkıyla görüşmüyorlar. Her taraf beton oldu. Yeşil alan, toplanma yeri, spor ve sosyal kültürel alan yeri kalmadı. Halkın önceliği olmayan, şirketlere yarayan işler için para kaynağı yaratıyorlar.” dedi.

Öncelikler halkla belirlenir

OBB yönetiminin Ordu’yu betonlaştırdığını söyleyen Uzun, “Halkın önceliklerini ancak halkın kendisi belirler. Kent Konseyi bunun için önemli bir araç olacakken ne yazık ki, OBB yönetimi kendi bildiğini okuyor. Yıkıp yapıyor, deniz dolgularıyla hem kıyılar yok ediliyor hem de paralar şirketlerin kasalarına gönderiliyor. Hala yol, su, altyapı ve çöp sorunu çözülmüş değil. Belediyenin taşınmaz satması, borçlanma yaparak gereksiz ve öncelikli olmayan işlere para harcaması halkın değil şirketlerin belediyesi olduğunu göstermektedir.” dedi.




Anahtar Kelimeler : EMEP, “OBB, Emlak, Satış, Bürosu, mu?”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler