HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
31 Ocak 2024 Çarşamba Saat: 13:26

“İKTİDAR HALK İRADESİNİ TANIMIYOR”

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin demokratik haklara bir saldırı olduğunu söyleyedi.
“İKTİDAR HALK İRADESİNİ TANIMIYOR”

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin demokratik haklara bir saldırı olduğunu söyleyerek, “İktidar seçilmiş belediyelere kayyum ataması yaparak zaten tek adam rejiminin niteliğini göstermişti. Şimdi de AYM’yi yok saymıştır.” dedi.

Can Atalay’la ilgili Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kararına uymayarak Yargıtay kararını TBMM Genel Kurulunda okunmasıyla milletvekilliğinin düşürülmesine tepki gösteren Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, “Tek adam rejimi seçilmişlere bile tahammül edemiyor. Geçmişte seçilmiş belediye başkanları yerine kayyum ataması yapan iktidar bugün seçilmiş milletvekilinin milletvekilliğini düşürerek halkın iradesini tanımadığını kanıtlamıştır. Bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz.” dedi. 

Dayanışmamız ve mücadelemiz sürecek

Tek adam iktidarının saldırılarının artığına dikkat çeken Uzun, “Tek adam yönetimi, halkı açlığa ve yoksulluğa iterken demokratik haklarını kullanmasına da izin vermiyor. Kayyumları gördük, işçilerin sendika haklarının engellenmesini gördük şimdi de AYM kararına uyulmayıp Yargıtay kararını TBMM Genel Kurulunda okunmasıyla Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesini gördük. Emek Partisi olarak, iktidarın baskılarına karşı tüm emek ve demokrasi güçleriyle dayanışma ve mücadele içinde olacağımızı bir kez daha vurguluyoruz.” dedi.


HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : “İKTİDAR, HALK, İRADESİNİ, TANIMIYOR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler