HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
28 Ocak 2024 Pazar Saat: 17:40

CHP YE ÖNERİMİZ ADAYINIZ BAHAR ÇEBİ OLSUN

CHP, AKP VE İYİ PARTİ ADAYLARININ KARŞISINA ADAY AÇIKLAYAMIYOR
CHP YE ÖNERİMİZ ADAYINIZ BAHAR ÇEBİ OLSUN

  Büyükşehir adayları iki partide belirlendi, çalışmalara hızlı başladılar.

                HİLMİ GÜLER AKP

                Ak Partinin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak açıklanan Hilmi Güler partinin kurucu üyesi.

Enerji Bakanlığından sonra Milletvekili listesine konmadı, daha sonra Ordu Büyükşehir adayı oldu ve kazandı.

                Beş yıllık başkanlığında söz verdiği 500 projeyi  gerçekleştiremedi. Ziraat ve hayvancılıkla uğraştı. Ordu için katma değer yaratacak hiçbir girişimde bulunamadı. Başkanlığı döneminde partilisi olan şimdilerde İYİ partiden karşısına çıkan selefi Enver Yılmaz’ın yatırımları ile 5 yılı doldurdu.

                Yaptığı işler ile zaten Belediyenin asli görevlerini gerçekleştirdi.

                Partilisi dahil vatandaşa kapısı kapalı idi. Randevu almak ve özel kalemi geçebilmek hak getire idi. Gece yarılarına kadar çalışıyoruz görüntüsü vermek için yetkileri her gün Belediyede alıkoyarak çalışanları bezdirdi.

                Vatandaş halk otobüsünün perşembeden Hava Alanına kadar çalışmasını istedi olmadı, Cumhurbaşkanına yakınlığını her fırsata ima etti,  Büyükşehirlerin olmaz ise olmazı Raylı Sistemi getiremedi, Ordu Turizm bakımından cazibe merkezi olamadı, Yerli ve Yabancı Turistlerin tatilini geçireceği konaklayacağı merkez olamadı, Cruise gemisini Ünye ilçesine gelmesi ses getirmedi. Yabancı turistlerin  Fatsa da sahilde yemek yemek için 150 kişi restaurant’a girdi, içki olmadığı için çıkıp gittiler. Ordulu olmayan yerli turistin ve yabancı turistin uğrak yeri olamadı.

Kadrosu Ankara’dan verilen talimatlar üzerine kurulduğu söylentilere cevap veremedi. İhalelerin şeffaf olmadığı Ordulu müteahhitlerin iş alamadıkları serzenişleri ayyuka çıktı. Sonuçta sınıf geçer not alamadı.

ENVER YILMAZ İYİ PARTİ

Aslen Ak Partili olan Enver Yılmaz, Türkiye’de 30 ncu Büyükşehir Belediyemizin kurucu başkanı olarak seçildi.

Göreve başladığında Ankara ile iyi ilişkiler kurdu. TBMM sinde başkanlık makamında görev yapması, Genel merkezde göreve gelmesi ilişkilerinde çok faydasını gördü. Ekonomik olarak sıkıntı çekmedi.

Alt yapıya büyük yatırım yaptı, Ulaşımı yeniledi ,  yolları ele aldı , hatırı sayılır yol ağını sıcak asfalt veya beton yolları köylere kadar götürdü, her hafta mutlaka ilçelerde toplantılar yaptı, aksatmadı. İlçeleri meydanlara kavuşturdu, düzenledi. Kadrosunu çoğaltmadı azami belediye çalışanı ile çalıştı, israfa kaçmadı. Yalnız Yılmaz’da etrafındaki akıl daneleri iyi belirleyemedi. Partilileri dahil kendisinden de vatandaşın randevu alması zor oluyordu. Partilisi şikayetçi idi. Kendisi hakkında yazdığım yazıya tepki gösterdi. Oysa benim gayem kendisini uyarmaktı. Kızdı, Küstü. Oysa Başkan olacağını 3 gün önce bana söylemiş haber atlatmıştım. Görevden daha sonra alınmasının hakkında Ankara’ya olan şikayetler vesile oldu.

Şimdilerde İYİ partiden Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Enver Yılmaz.

Kendisine özellikle sosyal medyada gel aday ol çağrılarına ilgisiz kalmadı. “ Çağırdınız Geldim” diyerek sözlerin Akçay da başladı. Halkta da büyük bir teveccüh görüyor. Hızla çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaş Hilmi Güler’den beklediğini bulamadı. Şu anda da karşısındaki aday şimdilik Enver Yılmaz. Benim anlamadığın kendisini görevden alan  Cumhurbaşkanımızdı aksi  inkar edilemez. Numan Kurtulmuş görevden alamaz, ancak vesile olabilir. Konuşmalarında Numan Kurtulmuşu kastederken seçildiği takdirde Cumhurbaşkanının çağırması üzerine İYİ Partiden istif ederek yeniden AKP ye geçebileceği imasında bulunuyor.  Enver Yılmaz Şu andaki TV deki açıklamalarında puanı 10 üzerinden 5.

BAHAR ÇEBİ VE CHP

                CHP Cuma günü aday belirlemelerinde bir türlü, Ordu Büyükşehir adayını açıklayamadı. Aday adayı yok. Sebebi AKP ve İYİ parti adaylarını aşamayacaklarını biliyor partili.

                Partiler süratle eski partisi ne olursa olsun her öne çıkmış kişileri kendi saflarına alıyorlar. Partisinin geçmişte ne olduğu önemli değil. Milletvekilimiz Seyit Torun başkanlık teklifi kabul etmemiş.

                CHP ye önerim, yüksekten uçmayı bırakın. Gerçekleri görün. Ak Parti  ve İyi Parti adayları ile savaşacak adayınız Bahar Çebi olsun. Nedeni gayet  basit,  Çebi ANAP zamanında Belediye Başkan yardımcılığı yaptı, Belediyeciliği iyi biliyor. AKP den temayül yoklamalarında en yüksek oyu almasına rağmen partinin milletvekillerinin, bunun içinde Bakan olarak Hilmi Güler de var. İtirazları üzerine hakkı yendi kadın aday istemediler.

Görev yaptığı zaman içinde Avrupa Birliği toplantılarına defalarca katıldı. Japonya’da aylarca incelemeler de bulundu. İlçeler dahil Çebi’nin her partide taraftarı ve seveni vardır. Siyaseten kendini iyi yetiştirmiş, aile olarak CHP tabanlı bir ailenin kızıdır. Teklif ANAP tan geldi siyasete atıldı. Sağra’da uzun yıllar yönetici olarak çalıştı. TED Koleji mezunu, ODTÜ mezunu, İleri derecede İngilizce bilen Bahar Çebi, CHP için biçilmiş kaftanken aynı zamanda 9 olan kadın başkan adayını da 10’a çıkarmış olursunuz.

                Yıllardır Ordu Siyasetini bir gazeteci olarak yakından takip ettim. Enver Yılmaz Akçay’daki karşılama konuşmasında bir gerçeği sesli haykırdı, haklıydı. Dedi ki; “ Ordu ekonomik ve şehircilik anlamında Hakkari İlimizden bir tık yukardayız” Katılmamam elimde değil. Ben yazılarımda, sohbetlerimde bana kızanlar var, ama çok doğrusun da diyende inanın çok fazla. Ben diyorum ki Ordu güzeldir, insanları sevecendir ama saat 22. 00 den itibaren sosyal hayatın sona erdiği bir KÖY statüsündedir. Bu kafa yapısı ile hiçbir zaman Turizm de başarı elde edemeyecektir. İnanın 1960’lı ve70’li Ordu’yu özlüyorum. Samsun’da yaşıyorum, bir yazında başkana hitaben dedim ki gel Samsun’u gör. Alıcı gözle incele Samsun iyisi ile, kötüsü ile küçük İstanbul. Başkanları iyi çalışmışlar. Buda biline. Kalın sağlıcakla.

Atilla ŞİMŞEK

 

               




Anahtar Kelimeler : CHP, YE, ÖNERİMİZ, ADAYINIZ, BAHAR, ÇEBİ, OLSUN

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler