HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
11 Ocak 2024 Perşembe Saat: 11:56

ENVER YILMAZ KİM? ENVER YILMAZ’IN HAYATI...

Ordu'lu siyasetçi Enver Yılmaz, yerel seçimlerde İYİ Parti'den Ordu Büyükşehir Başkanlığı için adaylık başvurusunda bulundu. Enver Yılmaz'ın hayatına dair detaylar haberimizde...
ENVER YILMAZ KİM? ENVER YILMAZ’IN HAYATI...

Ordu'lu siyasetçi Enver Yılmaz, yerel seçimlerde İYİ Parti'den Ordu Büyükşehir Başkanlığı için adaylık başvurusunda bulundu. Enver Yılmaz'ın hayatına dair detaylar haberimizde...

Enver Yılmaz, 20 Mart 1970 tarihinde Ordu'nun Ulubey ilçesine bağlı Aydınlar köyünde dünyaya geldi. Mehmet adında bir babaya ve Hamide adında bir anneye sahiptir. Enver Yılmaz'ın bir erkek ve bir kız kardeşi vardır. Babası çiftçilikle uğraşırken, annesi ev hanımıdır. İlkokula Aydınlar Köy Okulu'nda başlayan Yılmaz, ailesinin isteği üzerine eğitimine Ordu şehir merkezinde bulunan Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim Okulu'nda devam etti. Lise eğitimini Ordu Lisesi'nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yükseköğrenim gördü. Hâkimlik ve serbest avukatlık gibi görevlerde bulundu.

Siyasi kariyerine 2001 yılında 31 yaşında iken AK Parti Ordu Kurucu İl Başkanlığı ile adım atan Enver Yılmaz, 22. ve 23. Dönem Ordu, 24. Dönem İstanbul Milletvekili olarak görev yaptı. 22. Dönem'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği görevini üstlendi. Ayrıca Türkiye-Japonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve Türkiye-Finlandiya Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesi olarak görev aldı. 2007 Genel Seçimleri sonrasında AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Doğu Anadolu-Güneydoğu Anadolu Bölgeleri Teşkilat Koordinatörü olarak görev yaptı.

Evli ve iki çocuk babası olan Yılmaz, 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerde AK Parti'den Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. Ancak, 18 Eylül 2018 tarihinde sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu. 2024 yerel seçimleri için ise İYİ Parti'den Ordu Büyükşehir Başkanlığı için aday oldu.


HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : ENVER, YILMAZ, KİM?, YILMAZ’IN, HAYATI...

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler