HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
8 Ocak 2024 Pazartesi Saat: 16:09

MESELE DEPREM DEĞİL EKREM

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel katıldığı bir tv programında Murat Kurum’un AKP İstanbul belediye başkan adayı ilan edilmesini değerlendirdi. Adıgüzel şunları söyledi:
MESELE DEPREM DEĞİL EKREM

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel katıldığı bir tv programında Murat Kurum’un AKP İstanbul belediye başkan adayı ilan edilmesini değerlendirdi. Adıgüzel şunları söyledi:

“İstanbul için Erdoğan'ın ve AKP'nin verdiği deprem değil Ekrem"

Murat Kurum'un bakanlık döneminde kaçak yapıların onaylanması, 5 yıl önce İstanbul'un bazı ilçelerinde başlatılan TOKİ projesinin hala bitirilmemesi ve pek çok insanın mağdur edilmesi hatta vatandaşın kurum önünde protesto etmesi, vatandaşların borçlarının katlanması ve ödeyemeyenlere Murat Kurum’un ‘eşinizden dostunuzdan borç alın’ gibi bir tavsiyede bulunması gibi bakanlığı döneminde eleştiri alan pek çok uygulaması var. Sadece şehircilik değil çevre konularında da... Salda tahribatı Kurum’un bakanlığı döneminde oldu. Kendi ilim Ordu'daki siyanür ile işletilen altın madeninin yasalara aykırı bir şekilde işletmeye devam etmesi, yine Ordu İlküvez'de kamu kurumları ve üniversitelerin de tespit ettiği, suları zehirleyen bir çöp alanının çalışmaya devam etmesi, Brezilya donanmasına ait Sao Paulo adlı savaş gemisinin Aliağa'da sökülmesine izin verilmesi ve sonucunda yaşanan aspest krizi gibi çevre konusunda da kırık not aldığı pek çok olay oldu. Halka hizmet için değil Erdoğan'a himmet için bir tercih yapıldı. Kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşüm denildi.”

“AKP’nin İstanbul adayı Murat Kurum seçim kampanyasına başlarken Eyüp Sultan ve Fatih Sultan Mehmet İstanbul'un iki fatihi onlarla başlıyorum dedi. Kendisine hatırlatmak isteriz. İstanbul'un 3. bir fatihi daha var. İstanbul 1453’te fethedildikten sonra sadece bir kere işgal oldu. 16 Mart 1919'daki işgal... İstanbul'u bu işgalden kurtararak 3. kere fetheden Atatürk'ü de keşke yad etseydi. Eyüp Sultan'ı ve Fatih Sultan Mehmet Han'ı da hayır dua ile anıyorum. Ancak her ikisini anıp Atatürk'ü pas geçmesini reddediyorum. Pas geçmesinden de öte Murat Kurum'un bir paylaşımı içimi acıtıyor. Değerli tarihçi yazar olarak nitelendirdiği meczup Kadir Mısıroğlu'nun ölümünde attığı Tweet ile rahmet dilemiş mekanı cennet olsun demiş. Bu konu önemli çünkü Mısıroğlu "Atatürk'le zerre muhabbeti olan cenazeme bile gelmesin" demişti. Murat Kurum'un Atatürk'le zerre muhabbeti yokmuş demek ki. Kadir Mısıroğlu'nun Türkiye Cumhuriyeti, Kurtuluş savaşı, Türk ordusu ve Atatürk aleyhine ifadeleri ortadayken kendisini bu şekilde anması enteresan. Yani Murat Kurum diyor ki biz bir projeyle, altyapıyla, depremle İstanbul seçimine gitmeyeceğiz. Zaten AKP’nin derdi depremi değil Ekrem.”

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : MESELE, DEPREM, DEĞİL, EKREM

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler