HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
2 Ocak 2024 Salı Saat: 10:38

AK PARTİ ADAYLARINI AÇIKLIYOR

31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesinde, siyasi kulislerde en çok merak edilen konuların başında AK Parti'nin İstanbul ve Ankara belediye başkan adayları geliyor.
AK PARTİ ADAYLARINI AÇIKLIYOR

31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesinde, siyasi kulislerde en çok merak edilen konuların başında AK Parti'nin İstanbul ve Ankara belediye başkan adayları geliyor. Parti kaynaklarına göre, adaylar resmi olarak 5 Ocak'ta duyurulacak.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın kulis haberine göre, İstanbul'da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın, Ankara'da ise Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un adaylıkları öne çıkıyor. Ancak, İstanbul için adı geçen Yerlikaya'nın adaylığa olumlu bakmadığı söyleniyor.

Saymaz'ın haberine göre, İstanbul'da Yerlikaya'nın yüzde 70, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın ise yüzde 30 şansının olduğu belirtiliyor. Diğer taraftan, eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun şanslarının düşük olduğu ifade ediliyor. Ankara'da ise Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un adaylığının kesinleştiği belirtiliyor. Ancak, Altınok'un aday gösterilmesi halinde, Melih Gökçek'in nasıl bir tavır takınacağı merak konusu. Gökçek'in, Altınok'u Mansur Yavaş'tan daha az sevdiği söyleniyor.

Yerlikaya'nın adaylığa olumsuz bakması ve muhaliflerin eleştirilerine maruz kalması dikkat çekici detaylar arasında yer alıyor. Muhalifler, Yerlikaya'nın geçmişteki Habur rezaleti sırasında Şırnak Valisi olduğunu, Kadir Mısıroğlu'nun cenazesine katıldığını ve İBB'ye kayyum atandığı gün başkanlık odasındaki Atatürk portresini kaldırttığını hatırlatıyor. Ayrıca, Yerlikaya'nın Konyalı olması ve İstanbul'la bağlarının zayıf olması da dezavantaj olarak gösteriliyor.

 




Anahtar Kelimeler : AK, PARTİ, ADAYLARINI, AÇIKLIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler