HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
25 Aralık 2023 Pazartesi Saat: 16:56

Devlet Korumasında Yetişen Gençler İşe Yerleştirildi

Devlet Korumasından Yararlanmış Gençlerin Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Töreni’nin ardından başvuru yapan 1044 gençten 851’inin ataması yapıldı.
Devlet Korumasında Yetişen Gençler İşe Yerleştirildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2003'ten bugüne kadar devlet korumasındaki 40 bin 178 gencin kamuya yerleştirildiğini belirterek, bugün de 1044 gençten tercih yapan 851'inin atamasının yapılacağını bildirdi.

Bakan Göktaş, Devlet Korumasından Yararlanmış Gençlerin Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Töreni'nde yaptığı konuşmada, 22 ve 23 Aralık'ta hain terör örgütünün saldırıları neticesinde şehit olan 12 askere Allah'tan rahmet, yaralı askerlere şifa diledi.

"Bayrağımızın dalgalandığı her karış toprak, bizim için canımızdan kıymetlidir. Bayrak dalgalansın diye canını veren kahramanlarımız oldukça da bu öyle kalacak" diyen Bakan Göktaş, Türkiye topraklarında terörün asla tutunamayacağını ifade etti.

Daha sonra kamuya atanacak devlet korumasındaki gençlerle ilgili konuşan Bakan Göktaş; "İnsan hayatındaki önemli gelişim evrelerinden biri iş hayatına başlamaktır. Artık bir çalışan olarak üretecek, yaptığınız işlerin sonucunu görecek, karşılığını alacak ve hayattaki en önemli başarı hislerinden birisi olan kendini gerçekleştirmenin gururunu yaşayacaksınız. Bu yüzden bugün, sizler için hayatınızda hep hatırlayacağınız önemli bir gün olacak inşallah. Cumhurbaşkanımız sık sık vurgular, bizim toplumumuzun en büyük değeri ve gücü, nitelikli insan kaynağımızdır. Türkiye önümüzdeki yüzyılda tarih yazacak. Bu da sizin gibi gençlerin emekleriyle olacak. Bugün sizler birer çalışma arkadaşı olarak aslında gücümüze güç katacaksınız" dedi.

İş ve meslek danışmanlarıyla, gençleri iş hayatına hazırlayıp, eğitim ve danışmanlık hizmetleriyle onlara yol gösterdiklerine işaret eden Bakan Göktaş, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile İŞKUR işbirliğinde 2020'de İş ve Meslek Danışmanlığı Eğitimlerini başlattıklarını, bu kapsamda bugüne kadar 8 bin 40 çocuğa kariyer planlamasına ilişkin eğitimler verdiklerini anlattı.

Konuşmasında devlet korumasında yetişen gençlere de seslenen Bakan Göktaş, devlet korumasından yararlanan gençler için önemli başlıklardan birinin de istihdam olduğunu belirterek; "1988 yılından 2002 yılına kadar 21 bin 302 hak sahibi gencimiz istihdam edilirken 2003-2023 yılları arasında 40 bin 178 gencimizi kamuya yerleştirdik. Bugüne kadar toplamda 61 bin 480 gencimizi kamuya yerleştirdik. İstihdam hakkı olan çocuklarımız için başvuru süresini 2 yıldan 5 yıla çıkardık ve kura yöntemiyle yerleştirme usulünü getirdik. Yılda 1 kez yapılan yerleştirme işlemini artık yılda 3 kez yapıyoruz" diye konuştu.

HABER: Mehmet Emin Danış





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler