HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
23 Kasım 2023 Perşembe Saat: 19:16

AK PARTİ ORDU ADAY ADAYLARI BELLİ OLDU

Ordu'da AK Parti Aday adayları belli olurken, Doç. Dr. Cemile Bahtiyar Karadeniz, tek kadın aday olarak dikkatleri üzerine topladı.
AK PARTİ ORDU ADAY ADAYLARI BELLİ OLDU

Ordu'da AK Parti Aday adayları belli olurken, Doç. Dr. Cemile Bahtiyar Karadeniz, tek kadın aday olarak dikkatleri üzerine topladı.

 Ordu'da 93 başvuru arasında yer alan tek kadın aday, Perşembe İlçe Belediye Başkanlığı için yarışacak en fazla başvuru; Korgan, Perşembe ve Çatalpınar Belediye Başkanlığı için oldu.

AK Parti’de yerel seçimler için aday adaylığı başvuru süreci tamamlandı. Ordu’da Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkanlığı için toplam 93 kişi başvuru yaptı. Bunların içinde mevcut belediye başkanları, eski ve yeni milletvekilleri yer almıyor.

İlçeler içinde en fazla başvuru Korgan belediye başkanlığı için oldu. Korgan belediye başkanlığı için mevcut başkan hariç 11 kişi, Perşembe için 9, Çatalpınar ve Ulubey için 8, Çaybaşı ve Gürgentepe için 7, Mesudiye için de 6 başvuru oldu.

Fatsa, Akkuş ve İkizce için 1’er başvuru yapılırken, Altınordu ve Ünye için 3, büyükşehir için de tek başvuru yapıldı.

AK Parti Ordu teşkilatında belediye başkan aday adaylığı süreci tamamlandı, ve 89 başvuru arasında dikkat çeken isimler ortaya çıktı. Bu başvurular arasında tek kadın aday, Ordu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemile Bahtiyar Karadeniz oldu, ve Perşembe İlçe Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusu yaptı.

26 Kasım'da Temayül Var

AK Parti'de belediye başkanlığı için aday adaylığı başvuruların tamamlanmasının ardından 26 Kasım'da temayül yoklaması yapılacak. Teşkilatlar illerde en doğru adayı belirlemek için çalışacak.

26 Kasım'da çevrimiçi yapılacak temayül yoklamasında 150 bin teşkilat mensubunun görüşleri dikkate alınacak. Partililere, "Mevcut başkan devam etsin mi? Kimi aday olarak görmek istersiniz?" diye sorulacak.

İl başkanları, il yönetim kurulları ve milletvekillerinin de doğru aday için fikri alınacağı bildirildi.

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ




Anahtar Kelimeler : AK, PARTİ, ORDU, ADAY, ADAYLARI, BELLİ, OLDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler