HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
27 Eylül 2023 Çarşamba Saat: 15:44

ORDU'DA CHP'DEN İLK ADAY BELLİ OLDU

Ordu’da Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı için kongre heyecanı başladı. Adaylık için ilk hamle Bülent Akpınar’dan geldi. İl Başkanlığı seçimi 7 Ekimde gerçekleşecek.
ORDU'DA CHP'DEN İLK ADAY BELLİ OLDU

(ÖZEL HABER:SELDANUR KILIÇ)


Adaylık Açıklama Toplantısı Gerçekleştirildi

CHP İl Başkanlık Binasında gerçekleşen toplantıda Bülent Akpınar adaylığını açıkladı. Parti üyeleri ve vatandaşlar da destek için oradaydı. Toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP İl Başkanı Mehmet Kaptanoğlu, ”Bu yola çıkacak arkadaşlara şimdiden kolaylıklar diliyorum” diyerek ;”Çok değerli partili yoldaşlarım. İl ve ilçe kongre sürecimiz yavaş yavaş tamamlanmak üzere daha önce de açıkladığımız gibi 7 Ekim'de il kongremiz gerçekleşecek. Bundan sonraki süreçte il başkanlığı adaylık süreçleri başlayacak. Bugün partimizin daha önce ilçe başkanlığı yapan aktif olarak partimizde görev alan Bülent Akpınar arkadaşımız bugün il başkanlığı adaylığını huzurunuzda açıklayacak. Önümüzdeki süreçte sanıyorum başka arkadaşların da bu demokratik sürece katkı vereceklerini düşünüyorum 7 Ekim'de Akyazı'da Kültür Sanat Merkezinde Ordu'ya Cumhuriyet Halk Partisi'ne yakışır bir şekilde kongre gerçekleştireceğimize inanıyorum. Bu nedenle bu yola çıkacak tüm arkadaşlara şimdiden kolaylıklar diliyorum, başarılar diliyorum.” dedi ve konuşmayı Bülent Akpınar’a devretti.

“Cumhuriyet Halk Partisi'ni Ordu'da Hak Ettiği Yere Taşımaya, Birinci Parti Yapmaya Adayım”

Mikrofonu devralan Bülent Akpınar CHP Ordu İl Başkanlığına adaylığını ilan etti. Neden aday olduğunu sebepleriyle açıklayarak konuşmasına devam eden Akpınar :”Bugün burada Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı adaylığımı açıklamak üzere bulunmaktayım. Öncelikle dediğim öncelikle dediğim gibi bu salona gelip beni yalnız bırakmadınız. Yönetim kurulunda bizimle beraber olacak arkadaşlarımıza katkı sunduğumuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı'na neden adayım? Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı'na aday olmak herkese kısmet olmayacak büyük bir onurdur. Çünkü kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün kurucu partisinde görev almaktan bahsediyoruz. 100 yıllık bir tarihi olan, ülkeye çok partili sistemi ve dolayısıyla devir demokrasiyi getirmiş bir partiden bahsediyoruz. Ben sadece bu partinin değil, Ordu'da kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün inkılaplarının, devrimlerinin Yılmaz bekçisi ve savunucusu olmak için Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkanlığı'na adayım.” Şeklinde konuştu

“Cumhuriyet Halk Partisini Ordu’da Ayağa Kaldırmak İçin Adayım”

Değişimi önce kendimden başlatıp partinin Ordu'daki tüm teşkilat ve üyelerine örnek olmak için adayım diyen Akpınar; ”Cumhuriyet Halk Partisi'ni Ordu'da hak ettiği yere taşımaya, birinci parti yapmaya adayım. Son seçimlerde alınan yenilgi sonrası seçmen tabanımızda, üyelerimizde, örgütlerimizde ortaya çıkan bir hayal kırıklığı oldu. Umutsuzluğu silmek için Ordu'da il başkanlığına adayım. Parti içi tartışmaları bir an önce bitirmek, Cumhuriyet Halk Partisi'ni Ordu'da ayağa kaldırmak için Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkanlığı'na adayım. Evet, partide bir değişim gerekiyor ama sadece bu mu? Bu kez elbette ki hayır. Her seçim sonrası normalde bugün 4 Eylül'de süngülerin altında memleket esaret altındayken kurulan Cumhuriyet Halk Partisi her kurultayda, her kongrede, her ilçe-il kongresinde kendini yenilemelidir. Bu tepeden tırnağa baktığımız zaman örgüt olarak, kadrolar olarak, program olarak çağa önümüze farklı şekilde bize ülkedeki sorunlara, gençlerimize, emeklilerimize, çiftçilerimize göre program noktasında Cumhuriyet Halk Partisi her kongrede kendini yenilemelidir. Kendimizi sürekli yenilersek yani değişimi sürekli kılarsak tek adam düzeninin yıkılması ise kaçınılmaz olacaktır.

Bu nedenle değişimi herkesten önce kendimden başlatmalıdır. Ben de değişimi kendimden başlatıp partinin Ordu'daki tüm teşkilat ve üyelerine örnek olmak için adayım. Gün CHP'lilerin enerjilerini birbirlerine karşı değil ülkemizi büyük yıkımlara karşı yıkımlara uğratan iktidara karşı kullanma zamanıdır. Ekonomik krizin pençesindeki Türkiyeli halkın yoksulluk, işsizlik, geçim sıkıntısı, hayat pahalılığı ve yarınlarımıza nelere sebebiyet vereceği belli olmayan büyük mülteci sorunları karşısında her geçen gün daha kenetlenmeli. Biz kendi içimizde kavga etmeyi bırakmalı ve hiçbir şekilde tartışma lüksümüz olmamalı. Tüm enerjimizi bir an önce halkın sorunlarına çare üretmeye bu baskı ve gerçekleri saptıran iktidardan kurtarmaya ayırmamız gerekmektedir. İşte bu bilinçle hareket edecek bir il başkanı olmaya adayım.” dedi
“Basın Mensuplarının Önünde Söz Veriyorum”

Siyaset masa başında değil lokallerde, kahvelerde değil, örgüt binalarında değil, sahada halkın içinde, adında halk gibi geçtiği gibi halkın yanında olarak siyaset yapılmalı diyerek sözlerine devam eden Bülent Akpınar; “CHP'nin tüm Türkiye'deki örgütlerine örnek olacak. Gerçek seçim çalışmaları seçimlerin hemen arkasından başlar, anlayışını ordudan hakim kılmak için, Ordu Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı'na adayım. Halkın partisi olarak büyük Atatürk tarafından kurulmuş Cumhuriyet Halk Partisi'ni Ordu'da herkese örnek teşkil edecek şekilde yeniden halkla buluşturmak için il başkanlığına adayım.
İşe il ve ilçe belediye başkanlıklarını CHP'ye kazandırmakla başlamak için adayım. Her gün sahada halkın üreticinin, çiftçinin, esnafın, çalışanların, gençlerin, emeklilerin, öğrencilerin yanında olmak için adayım. Onların omuzlarına dokunmak için adayım. Cumhuriyet Halk Partisi'nin çözüm önerilerini, politikalarını anlatmak için il başkanlığına adayım. Siyaset masa başında değildi lokallerde, kahvelerde değil, örgüt binalarında değil, sahada halkın içinde, adında halk gibi geçtiği gibi halkın yanında olarak siyaset yapılmalı. Biz partiyi binalardan çıkarıp, lokallerden farklı noktada belli oran belli noktalardaki yapılan siyaset değil, halk ile siyaset yapmak için Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı'na adayım. Sonu başarıya, iktidara çıkmayan hiçbir değişim değişim değildir. Biz bu anlayışla Cumhuriyet Halk Partisi'ni Ordu'da gerçek bir değişim kurarak CHP'yi iktidara taşımak istiyoruz. Evinizin önünde, önümüzdeki yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin alacağı belediyeler noktasında, Cumhuriyet Halk Partisi'nin oyunu bir oy daha fazla, nasıl ileriye taşırız? Halkta, sokakta, esnafta, çiftçide, emekliden, çöpçüde emek veren vatandaşlar nasıl oluruz, nasıl yer ederiz, bunun mücadelesini vereceğiz. Partiyi binalarda parti şu an binalarda sıkışmış durumda. Biz bu sıkışmışlığı ortadan kaldıracağız bu anlayışla Cumhuriyet Halk Partisi'ni Ordu'dan başlayarak her şekilde Türkiye'ye örnek bir teşkilat haline getireceğiz. Buna buradan basın mensuplarının önünde söz veriyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin sadece örgütün üyelerinin il başkanı olmaya adayım. Cumhuriyet Halk Partisi'nin altı okunun, Atatürk'ün bize bıraktığı inkılapların, devrimlerin yılmaz bekçisi, savunucusu, sonuna kadar savaşmaya inanan biri olarak adayım. Son olarak şununla bitirmek istiyorum. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözüyle bitirmek istiyorum. İnkılap her şeyi sadece devirerek değil, yapıcı, kurucu olduğu zaman kazanır. Biz yapıcı, kurucu, kucaklayıcı bir zihniyet ve cumhurbaşkanlığı Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkanlığına adayım.” Şeklinde konuşmasını noktaladı.

 

 

 




Anahtar Kelimeler : ORDUDA, CHPDEN, İLK, ADAY, BELLİ, OLDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler