HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
11 Eylül 2023 Pazartesi Saat: 14:31

EMEP, “HÜKÜMET VE TARIM TEKELLERİ EL ELE”

Emek Partisi Perşembe İlçe Başkanı Erkut Yılmaz, tarım ve gıda tekeli İtalya şirketi Ferrero’nun fındık fiyatını 80 TL olarak açıklamasından sonra yapılan değerlendirmelerin gerçeği göz kaçırıldığını belirtti.
EMEP, “HÜKÜMET VE TARIM TEKELLERİ EL ELE”

Emek Partisi Perşembe İlçe Başkanı Erkut Yılmaz, partililerle birlikte mahallelerde bildiri dağıtımı gerçekleştirdi. Bildiri dağıtımı öncesi fındık fiyatı üzerine yapılan tartışmalar hakkında değerlendirme yapan Yılmaz, “Fındık fiyatının TMO tarafından 80 TL’ye yakın, piyasada da 70 TL ile başlayacağını söylemiştik. Dediğimiz oldu. Yıllardır fındık politikasının nasıl bir sonuç vereceğini ısrarla anlattık. Bu yıl da dediğimiz oldu. Fındık fiyatının maliyet, enflasyon, kar payı gibi kalemler dikkate alınarak belirlenmesi gerektiğini vurguladık. Ancak serbest piyasayı savunanlar hükümetin arkasında yer alarak üreticileri mağdur ettiler.” dedi.

Ferrero’yu suçlamak yetmez

Ziraat Odalarından tüccarına, burjuva partilerinden ihracatçılara kadar her kesimden Ferrero’yu suçlayan açıklamalar yapıldığına dikkat çeken Yılmaz, “Ferrero, üreticilerin emeğini, ürününü ucuza almak için her yolu deneyen uluslararası dev tekel. Fındığı ucuza almasını eleştireceğiz, tepki göstereceğiz. Kapitalizmin gereğini yapan şirkete karşı üretici köylüleri korumak partimizin de görevi. Soruyoruz, diğer tüccarlar ve ihracatçıların alım fiyatları 80 TL de yok. Kapılarında renkli ışıklı alım fiyatları yazıyor. Onlara neden tepki gösterilmiyor? Üretici köylülerin ürününü, emeğini ucuza almak için yarışan yerli ve yabancı tarım ve gıda şirketlerinin birbirinden farkı yok. Onlar kazınıyor, üretici köylü zarar ediyor, hükümet de üreticilerin mağdur olması için yasal zemini hazırlıyor. Bu kadar basit. Emek Partisi “Hırsızı” suçlarken ev sahibini aklamaz. Ferrero’nun bu kadar hoyratça davranabilmesinin güvencesi yasalar ve kapitalist kurallar yanında hükümettir. Bu nedenle hükümeti dışarda tutan eleştiriler inandırıcı değil. Ferrero’nun 80 TL’si ile TMO’nun 82,5 TL!si arasındaki farkın önemi var mı?” dedi.

Hükümetin elini kolunu bağlayan mı var?

Geçen sezon Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler de Ferrero’ya karşı atıp tutmuştu hatta şikayette de bulunmuştu. Sonuç sıfır. Hepsi halkı oyalama taktiğiydi” diyen Yılmaz, “Bugün yapılan açıklamalar da Hilmi Güler’in şovunu anımsatıyor. Ferrero üretici köylünün emeğini, ürününü ucuza alıyor. Fındık piyasasını belirliyor. Tepkiliyiz. Yetmiyor. Buna fırsat veren, yasa ve yönetmelikleri çıkaran Erdoğan sorumludur. Tepki gösterilecekse Erdoğan hükümetine gösterilmeli. Erdoğan’ın, hükümetinin elini, kolunu bağlayan mı var. TMO’nun fındığı 120TL’ye ve sınırsız olacağını açıklasın yeter. “Hırsız” eve giriyor; ev sahibi, komşuları görüyor, birbirlerine bakıyorlar. “Hırsız” eşyaları kamyona yükleyip gidiyor. Sonra da “Hırsız var” diye bağırıyorlar. Suçlu olarak iktidarı dışarda tutmak, tarım ve gıda tekellerinin fındık politikalarını belirlemesine ses çıkarmamaktır.” diyerek tepki gösterdi.




Anahtar Kelimeler : EMEP, “HÜKÜMET, ve, TARIM, TEKELLRİ, EL, ELE”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler