HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
9 Ağustos 2023 Çarşamba Saat: 17:35

ENGİNYURT AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ

DP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili, dün olağanüstü toplanan Meclis’te konuşmaları ile dikkat çekti.
ENGİNYURT AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ

 Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili, dün olağanüstü toplanan Meclis’te EYT’de 5000 prim ve kısmi emeklilik ile 2000 ve sonrası sigortalılar ve staj ve çıraklık mağdurlarının sorunlarını gündeme getirdi.

Enginyurt, “Akbelen” gündemiyle olağanüstü toplanan Meclis’teki konuşmasında emeklilerin sorunlarına değindi. İktidarın yapması gereken esas işleri yapmak yerine muhalefete hakaret ettiğini savunan Enginyurt, şu ifadeleri kullandı: “‘7.500 lira emekli maaşıyla bu ülkede nasıl geçinilecek?’ diye soruyoruz.

‘Bu emeklinin hakkını hukukunu koruyun.’ diyoruz. Yüzde 80’in üzerinde akaryakıta zam yaptınız; ‘bu zamlar reva mı’ diyoruz. Daha dün, bankanın ismini vermeyeyim ama bir devlet bankasında yönetim kurulu üyelerine yüzde 100 zam yapıldı; vicdanınız sızlamıyor mu? Birine yüzde 25’i çok görürken birisi yüzde 100 zam alıyor; Allah’tan reva mı? Daha bugün, eski bir milletvekiliniz, 4 tane şirkette yönetim kurulu üyeliği, bir de eski milletvekili maaşıyla 5 tane ballı maaş alıyor; vicdanınız sızlamıyor mu? Bu emekli kan ağlıyor diye üzülmüyor musunuz ya?”

Enginyurt, eksik çıkan EYT yasası, 2000 ve sonrası sigortalı olanların talepleri ile staj ve çıraklık mağdurlarını da Meclis gündemine taşıdı.

Enginyurt konuya ilişkin;

“- Emeklilikte yaşa takılan bize sarılıyor, isyan ediyor. ‘3600, 5000 prim günü 5950 güne çıktı.’ diyor, bunu düzeltin.

– ‘8 Eylül 1999’da 4447 sayılı Kararname’nin çıktığı gün sigortalı olan 2023’te emekli olurken, 9 Eylülde sigortalı olan on yedi yıl sonra emekli olacak, buna bir adalet getirin, bir hakkaniyet getirin.’ diyor.

– Staj ve çıraklık mağduru olan milyonlarca insan diyor ki: ‘Ben stajımı yaptım, çıraklığımı yaptım, bana devlet sigorta karnesi verdi ama benim sigortamı prim günü olarak saymıyor, bu bir adaletsizliktir, hukuksuzluktur, bunu düzeltin.’  Onun için Türkiye Büyük Millet Meclisinde bunları da tartışalım, konuşalım diyoruz ama siz “Niye Meclisi topladınız?” Meclis çalışmayacak da ne yapacak? Biz buraya turuncu koltuklarda oturup maaş alıp yan gelip yatmaya gelmedik. Biz bu millete söz verdik. Hakkınızı, hukukunuzu koruyacak, sizin yanınızda olacak, sizin adınıza Türkiye Büyük Millet Meclisinde ses olacağız dedik" ifadeleriyle konuşmasını bitirdi.

HABER: MELTEM TİRYAKİ




Anahtar Kelimeler : ENGİNYURT, AÇTI, AĞZINI, YUMDU, GÖZÜNÜ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler