HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
7 Ağustos 2023 Pazartesi Saat: 09:58

BTP: “SÜREKLİ DIŞARIDAN PARA BEKLEYEN BİR MİLLETE DÖNÜŞTÜRÜLDÜK”

BTP lideri Hüseyin Baş; “Sürekli olarak dışarıdan para bekleyen, yabancılardan medet uman, kendisi bir şey üretmeyen bir millete dönüştürüldük. Dolayısıyla buradan silkelenip çıkmamız gerekiyor” dedi.
BTP: “SÜREKLİ DIŞARIDAN PARA BEKLEYEN BİR MİLLETE DÖNÜŞTÜRÜLDÜK”

Nevşehir’de konuşmasında Atatürk’ü “turnusol” kağıdına benzeten Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş; “Sultan Alparslan'la 1071'de kapılarının bize açılmasıyla beraber, Anadolu'yu kendimize yurt edinmemize Hacı Bektaş gibi büyük insanlar vesilesiyle oluyor. O gün bugündür burası bizim ana yurdumuz. Ama kıymetli arkadaşlar farkında mısınız bilmiyorum ama bu yurdu, bu ana vatanı bizim elimizden almak isteyen, bizi buradan kovmak isteyen, bizim burada varlığımızı istemeyen güçler ve hareketler var. Yüzyıllardır var olduğu gibi bugün de var olmaya devam ediyor. Bu hareketleri anlamanız için elinizde çok basit bir turnusol var. O turnusol da Atatürk'tür. Atatürk dediğinizde karşınızdaki kıllanmaya başlıyorsa, oynamaya başlıyorsa bilin ki o sizi burada istemeyen zihniyetin bir ürünüdür. Dolayısıyla bize düşen buraya sahip çıkmak, sadece Nevşehir üzerinde değil, bu Anadolu'ya, bu coğrafyaya, bu topraklara, kültürümüzle, medeniyetimizle, tarihimizle birliğimizle sahip çıkmak” diye konuştu.

FATURA ÇOCUKLARIMIZA, TORUNLARIMIZA ÇIKAR”

Hep beraber kendi geleceğimizi inşaetmemiz gerektiğini ekleyen Hüseyin Baş; “Bir olalım, beraber olalım ve üzerimizde yapılan hesapların farkında olduğumuzu, üzerimize hesap yapanlara gösterelim, hesaplarını bozalım ve kendi dünyamızı, kendi geleceğimizi inşa edelim. Türkiye'de bağımsızlık yanlısı olan ekonomik, sosyal, hukuki, içtimai her alanda bağımsızlığını, kendi hür politikasını uygulamayı isteyen, kendini Türk olarak görüp bununla övünen ve gurur duyan, kimliğiyle mutlu olan ve özellikle gençlerimizle beraber olarak yarınlarımızı kurgulayalım. Eğer bunu yapmazsak yüzyıllardır devam eden planlar günün sonunda önümüze çok önemli faturalar olarak çıkarlar ve bu faturayı çocuklarımız ve torunlarımız öder” dedi.

Türkiye’deki siyaset anlayışına kızgın ve kırgın olduklarını da ekleyen Hüseyin Baş, sözlerini şöyle tamamladı; “Sürekli olarak dışarıdan para bekleyen, yabancılardan medet uman, kendisi bir şey üretmeyen, kendisi bir katma değer ortaya koymayan bir millete dönüştürüldük. Bu bizim tercihimiz değildi, buna mecbur bırakıldık. Bu şekilde adeta baskılandık ve günün sonunda hiçbir şey üretemeyen, hiçbir şey tüketemeyen, hiçbir kararını hür iradesiyle veremeyen bir millete dönüştük. Dolayısıyla buradan silkelenip çıkmamız gerekiyor. 20 yıldan beri öyle bir boş vermişlikle, 20 yıldan beri öyle bir kabullenişle hareket ediyoruz ki… Türkiye'de sadece iktidara kızgın ve de kırgın değiliz, kendi adıma da sadece iktidara kızgın ve kırgın değilim. Türkiye'deki bütün siyaset anlayışına, Türkiye'nin siyasi çıkarının sadece belli siyasi oluşumlar, belli siyasi isimlerdeymiş gibi gösteren herkese kızgın hale getirdiniz milleti. Milletin değerlerinden kopup başkalarına hizmet eden ve başkalarının politikalarını Türkiye'de millete dağıtan insanlara kızgın ve de kırgınsınız dolayısıyla bunu değiştirmek sizin ve bizim ellerinizde.”  

 

HABER: Mehmet Emin Danış





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler