HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
13 Haziran 2023 Salı Saat: 16:24

“DUYGULARIYLA DEĞİL AKLIYLA HAREKET EDEN PARTİ”

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı, CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
“DUYGULARIYLA DEĞİL AKLIYLA HAREKET EDEN PARTİ”

HABER: KÜBRA ÇAKIR

CUMHURİYET HALK PARTİSİ YÜZ YILLIK BİR ÇINARDIR

CHP’nin 100 yıllık bir çınar olduğuna ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun, başkanlık dönemi boyunca yaptıklarıyla toplumda geniş bir kitlenin partiye algısını değiştirdiğini belirterek: “Bu sürece tanıklık ve ortaklık etmek de benim çocuklarıma bırakacağım en büyük mirastır. Buna rağmen kişiye endeksli siyaset Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihinde yoktur. Olmayacaktır. Bunu herkes böyle bilsin. Cumhuriyet Halk Partisi ve ona oy veren milyonlar kendisini temsil edecek nitelikte kadroları talep eder. Aynı durum tüm Türkiye’de olduğu gibi Fatsa’da da böyledir. Bunun sorumluluğu Sayın Genel Başkanımızın olduğu gibi Fatsa İlçe Başkanı olarak da benim üzerimdedir” açıklamasında bulundu.

DEĞİŞİM KAÇINILMAZDIR

“Cumhuriyet Halk Partisi duygularıyla değil, aklıyla hareket eden bir partidir” diyen Başkan Murat İnanlı sözlerine şu şekilde devam etti:

“Eğer Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir değişim olacaksa, bu Genel Başkanımıza, bana ya da birilerine rağmen değil hep birlikte olmak durumundadır. Kılıçdaroğlu gitsin, şu il başkanı gitsin, bu ilçe başkanı gitsin kampanyaları açanlar bazen açık açık bazen kapalı kapılar ardında en ağır hakaretleri yapmaktan kaçınmıyor. Hepimizin sağduyulu davranması şart. Elbette parti içi rekabet olmazsa olmazımızdır. Bunun için de gerekli zemin partimizin kurulları tarafından oluşturulmuş ve süreç başlamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi’nde değişim öyle bir gecede birileri istedi diye olmaz. Partimizin tüm üyeleri ve seçmenleri süreç içinde konuşur, ülke yönetiminin aksine tartışır, en doğruyu bulmaya çalışır. Tek taraflı ya da kısıtlı belli bir zümre çerçevesinde işlemez istişare kültürü. Çoğulcu ve çoğunluklu bir tabanda istişare edilir. Evet “değişim” hayatın her evresinde kaçınılmazdır. Ancak ben dâhil "değişim" isteyenlerin hangi konularda ve nasıl bir değişimden yana olduklarını da açıklık getirmesi gerekir.” 

“İKTİDAR OLANLARI SADECE İZLİYOR”

Ülkede yaşanan durumları İktidarın sadece izlediğine vurgu yapan Murat İnanlı: “Cumhuriyet Halk Partisi’nde süreç başlamıştır. Ancak tek gündemimiz de kongreler veya kurultay değildir. Bakın muhalefet medyasında dahi gündem sadece Kılıçdaroğlu'nun gitmesi. Yazık değil mi bu ülkeye. Kimse iktidarın ilk 15 günlük uygulamalarını, ağır zamları, doların yükselişini, Şimşek'in hala tek adım bile atmamış olmasını dile getirmiyor. Yolsuzluklar, hırsızlıklar, adam kayırmalar tamamen unutuldu. On binlerce kişi Avrupa ülkelerinden vize alamıyor, gençler ülkeden hala gitmek istiyorlar. İktidar sadece seyrediyor. Ama biz seyretmeyeceğiz. Sonuç olarak Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinin iradesinin esas olduğu asla unutulmamalıdır. Mahalle delegesi seçimlerinden başlayarak, il ve ilçe kongrelerimizde ve nihayetinde büyük kurultayda partimizin iradesinin toplumun ve halkımızın hassasiyetlerini dikkate alacağından, sağlıklı bir kongre süreci geçireceğimizden ve sonunda da en doğru kararların alınacağından kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler