HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
11 Haziran 2023 Pazar Saat: 13:34

"BİRİMİZ ÇAMDAN BİRİMİZ KAVAKTAN KONUŞURSA BU İŞ OLMAZ"

28 Mayıs ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimi'nin ardından, başlayacak olan yeni dönem adına, izleyecekleri yol haritalarını belirleyen Milletvekilleri arasında Naci Şanlıtürk' de yerini aldı.
"BİRİMİZ ÇAMDAN BİRİMİZ KAVAKTAN KONUŞURSA BU İŞ OLMAZ"

HABER:SELDANUR KILIÇ (ÖZEL HABER)


28 Mayıs ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimi'nin ardından, başlayacak olan yeni dönem adına,  izleyecekleri yol haritalarını belirleyen Milletvekilleri arasında Naci Şanlıtürk' de yerini aldı. Ordu'da yapılacak projeler ve şehirde bulunan eksiklikler hakkında değerlendirmeler yapan Şanlıtürk Tribün gazetesine konuştu.


Çiğeği burnunda milletvekili yaptığı röportajda şu ifadelere yer verdi: "Kabadüz'de, Çambaşı'ndaki su alma yapısını kurmadan oraya ciddi bir gölet yapmadan işte Harami köyünde, Oluklu'da, Müezzin'de, Kızıldüz'de insanlarımız bizi yolda görüyor çeviriyor“ buralara neden şunlar şunlar yapılmıyor?“ buralar da OSKİ'miz gerçekten dört yüz tona yakın basınç düşürücü depolar yaptı boruların bir kısmı döşendi, bir kısmı döşenecek duruyor tamam bunları yaptık ama içine koyacak suyun yoksa yok. Su olmadan sörf de yapılmıyor.Onun için sörf tahtasını kompozit malzemeyi yapmak önemlidir. Bu memlekete, millete faydalıdır."


 “BİZDE AYNI SEKTÖRÜN İÇİNDEYİZ “


"Asli görevimiz ne? belediyenin asli nedir? şimdi biz asli görevimizi yapacağız Asıl görevimiz işte yol, su, efendim, kanalizasyon, bu işlerimizi bizim bitirmemiz lazım. Hızlı bir şekilde dolayısıyla ben hem Kabadüz için hem işte efendim burada söylüyoruz işte Kabadüz yolu var. Ordu Gölköy yolu bir türlü bitirilemedi. Nedir bu inşaatı yapan biz de aynı sektörün içerisindeyiz, paradır eğer ekonomik olarak destek sağlanırsa bu bitecek, çevre yolu bir türlü bitirilemedi. Ordu çevre yolunun ikinci etabı bitirilemedi. Efendim Fatsa çevre yolunu Cumhurbaşkanımız yatırım programını aldık dedi Ordu'daki bu on üç şantiye bitirilmeden fazla çevre yoluna başlanmayacağını ben biliyorum. Fatsa Çevre Yolu, Karadeniz'in sorunu haline geldi. Samsun Sarp demir yolu üzerinde çalışmamız lazım. Ünye Limanı'ndaki o limanı hızlı bir şekilde aktivite sağlaması lazım aktif hale getirmemiz lazım. Karadeniz, Akdeniz yolundan Ünye limanına kadar olan bu yol yapılması lazım. Birinci organizeyle ikinci organizenin arasındaki alanın sanayi alanı olarak planlanması lazım. Özellikle Altınordu merkezde bir bölü yüz binlik planın derhal ivedi bir şekilde yapılması lazım yani üç yıldır şurada bir bölü beş binlik filan iptal oldu diye efendim üç yıldır imar yok. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bunun mazereti filan olmaz."


“BANKADAN KREDİ ÇEKİP PERSONEL PARASINI ÖDEYEN İNSANLAR VAR”

"Yok efendim Altınordu Belediyesi şöyle yaptı da büyükşehir bunu yaptı. Bizi ilgilendirmiyor kardeşim sizin aranızdaki kısır çekişmeler bizi ilgilendirmiyor. Bu şehir kaybediyor. Bu şehirde iş adamıyız, ticaret adamıyız. Bankadan kredi çekerek personel parasını ödeyen insanlar var. E dolayısıyla bizim ne yapmamız lazım? Bu şehri daha aktif hale getirmemiz lazım bu şehirde işi, aşı büyütmemiz lazım. Bunun için de el birliği içerisinde hiç kimseyi şu şunu suçladı. Bu bunu suçladı. Suçlunun kim olduğu beni ilgilendirmiyor. Bu yol yapıldı mı? Yapılmadı."

 

“MİAMİ Mİ BURASI?"


"Burada inşaat yapılıyor mu şu anda? Yapılmıyor kardeşim sen daha otopark düzenlemesini yapmamışsın ya. Bir arsadan dört buçuk milyon otopark parası isteyen belediye mi olur Allah'ını seviyorsan? Neresi burası? Miami mi burası? Onun için burada hani eleştirmeye başlarsak diyor ya çok irdelemeye gerek yok. Ama yapılacak olan şeyler çok fazla bu problemlerin ortadan kalkması lazım. Artık sözümüz kifayet etmiyor. Söylüyoruz. Yasa böyle. Yasa sana beş tane otopark düzenlemesiyle beş basamak koymuş. Diyorsun ki en yüksek basamaktan alacaksın. Ya bir dört buçuk trilyon efendim otopark parası veren bir işletme ya şaka mısınız siz ya? Onun için birçok sıkıntılarımız var. Bunların hepsini biliyoruz. Bunları da el birliğiyle çözülür. Yani ben sistemi tıkadım. Ben oynamıyorum, ben bunu yapayım. O zaman bırak kardeşim istifa et istifa et gitsin başka birisi gelsin senin yerine bu sorunları biliyoruz. Bunların hepsini hızlı bir şekilde çözeceğiz. Turizm altyapısı da efendim dediğim gibi ulaştırmadan geçiyor. Yol, su, elektrik yani bu problemlerin hepsini biliyoruz inşallah el birliği içerisinde bu sorunların tamamını çözme noktasında gayretlerimiz, çabalarımız olacak. Hiç kimseyle kısır çekişme içerisine girmeyeceğiz. Burada ben basınımıza da çok ciddi görevler düşüyor. Burada efendim işte iki kişiyi birbirine takıp efendim yok efendim, işte burada skandal şudur, budur. Efendim bunlarla değil, yol alacağız. Önceliklerimizi belirleyeceğiz bu şehrin öncelikleri neler? Yukarıdan aşağı sıralayacağız. Ondan sonra STK'larımız, bürokratlarımız, merkezi hükümetin daire müdürleri Büyükşehir’in Daire Başkanları, gelen bakanlara burada hep bir ağızdan arkadaş bizim sorunumuz şu diyeceğiz. Bizim Ordu çevre yolunun bitirilmesi lazım diyeceğiz, Fatsa çevre yolu bitirilecek diyeceğiz. Organize sanayilerimize kaynak lazım diyeceğiz Buraların altyapısının bitirilmesi lazım diyeceğiz. Bu şehrin bir bölü yüz binlik planının yapılması lazım diyeceğiz. Ama birimiz çamdan konuşur, birisimiz kavaktan konuşursa eğer hedef birlikteliği olmazsa geçmiş olsun. bu zamana kadar olduğu gibi şehir zarar eder."


“BEŞ'TEN SONRA HERKES KRAVATINI ÇIKARSIN GELSİN"


"Diyoruz ki Ticaret Odası'nın alt katındaki bir dönümlük alanın hızlı bir şekilde şehir lokaline çevrilmesi, şehrin paydaşlarının basını, bürokratı, milletvekili, belediye başkanı, valisi, kaymakamı, kimi varsa Herkes oraya bir normal toplantı şeklinde değil. Normal herkes beşten sonra kravatını çıkarsın gelsin oraya. Şehrimizi konuşalım. Efendim bu şehirde dedikodu çok oluyor. E dedikodu herkes ofisinde konuştuğu için oluyor. Gel bakalım herkes orada bir konuşsun bu şehir için neler yapması gerekiyor? eteğindeki taşı döksün önceliklerimizi belirleyelim."

 




Anahtar Kelimeler : BİRİMİZ, ÇAMDAN, KAVAKTAN, KONUŞURSA, BU, İŞ, OLMAZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler