HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
26 Mayıs 2023 Cuma Saat: 17:00

PARTİDEN 160 KİŞİ İSTİFA ETTİ

Memleket Partisi Ordu il başkanı ve 9 ilçe başkanı görevinden istifa etti.
PARTİDEN 160 KİŞİ İSTİFA ETTİ

HABER: Tuğçe ARSLAN

Memleket Partisi Ordu il başkanı ve 9 ilçe başkanı görevinden istifa etti.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin iki adayının da desteklenmemesine karar alınması, parti teşkilatında önemli bir gelişmeye yol açtı. Ordu İl Başkanı Mahir Akdere ve beraberindeki parti yöneticileriyle birlikte toplu olarak görevinden ayrıldı. İstifa kararı, partinin kurucu il başkanı olarak görev yapan Akdere tarafından 19 Eylül Gazeteciler Derneği'nde yapılan açıklama ile duyuruldu.

İl başkanı olarak bende istifa ediyorum

Akdere, Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı görevinden çekilip, tarafsız kalması üzerine istifa kararı aldıklarını belirterek, "Genel Başkanımız Muharrem İnce'yle memleket hareketiyle çıkmış olduğumuz yolculukta geldiğimiz noktada seçimlere son üç gün kala genel başkanın cumhurbaşkanı adaylığından çekiliyorum demesini, daha sonrasında yaşadığımız süreçte tarafsız kalarak bizleri ve ona umut bağlayan insanları ortada bırakması tavrına biz de bu partinin kurucu il başkanı olarak tepkimiz olduğunu söyledik. Kendilerine veya yönetim kurulundaki bulunan MYK veya parti meclisi üyelerine defalarca aramış olmamıza rağmen herhangi bir cevap veya açıklama alamadığımızdan dolayı bizlere umut bağlayan, bizlerle yol yürüyen, emek veren adına bu görevi devam ettirmeme kararı aldık. Benimle birlikte 11 ilçede görevli olan ilçe başkanımdan 9 tanesi istifa etti. Şahsım, il başkanı olarak bende istifa ediyorum. Bugün itibariyle yolumuzu memleketin geleceği adına, memleketimizin geleceği adına, ülkemizin geleceği adına yeniden şekillendirmeye karar verdik”dedi.

"Bizler 3. Bir Yolduk"

Memleket Partisi'nin kurucu il başkanı olarak sözlerine devam eden Akdere, maddi manevi herhangi bir ikbal beklentisiyle siyaset yapmadık. Biz siyasete başlarken ne cumhur ne millet dedik. Biz üçüncü bir yol olarak insanlara umut olduk diye yola çıktık. Ancak genel başkan yaşadığı süreçlerde belki kendine göre haklı gerekçeleri olabilir. Bunları tamamen anlayışla karşılarım. Ancak ben partinin kurucu il başkanı olarak Korgan’da seçim çalışması yaparken, vatandaştan genel başkanın çekilmiş olduğunu duymam partim adına doğru bir karar değildi. Kendisinin ikbali için almış olduğu bu kararı ben şahsım adına il başkanı olarak tasvip etmeyeceğim. Dolayısıyla biz bugün itibariyle Memleket Partisi'yle olan yollarımızı ayırdık. Bundan sonra sadece ve sadece ülkemizin geleceği gençlerimizin geleceği. Çünkü biz gençlerimizle çok ciddi anlamda bize umut bağlayan bir grup vardı arkamızda. Ben bin 400 üyeyle görev yapan bir il başkanıydım. O bize umut bağlayan, gece gündüz bizimle mesai harcayan gençlerin umudunu çıkarmış olduk” dedi.

Şu ana kadar kendisinin yanı sıra 9 ilçe başkanı ve 160 üyenin istifa ettiğini söyleyen Akdere, toplam istifanın 500 olmasını beklediklerini dile getirdi.

 




Anahtar Kelimeler : PARTİDEN, 160, KİŞİ, İSTİFA, ETTİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler